Вишеград домаћин пролазног циља за бициклисте

24.08.2020. 21:18
0
ИЗВОР: Srna

Вишеград ће бити домаћин пролазног циља прве етапе на овогодишњој јубиларној 60. Међународној бициклистичкој „Трци кроз Србију“, а у Вишеграду би бициклисти требали да пређу преко старог Моста Мехмед-паше Соколовића.

Директор „Трке кроз Србију“ Владимир Куваља рекао је Срни да прва етапа трке почиње 1. септембра, када ће караван са 150 бициклиста из 30 свјетских земаља стартовати са Јахорине и стићи на циљ на Златибору.

-Такмичари ће проћи и кроз Вишеград. Трасу и трку смо конципирали тако да само бициклисти у пратњи два званична мотора, која обезбјеђују трку, пређу преко старог моста. Оваквом акцијом представићемо цијелом свијету симбол овог краја, али и све туристичке потенцијале у Вишеграду и регији- истакао је Куваља.

Он је нагласио да је прва етапа интересантна зато што ће учесници без заустављања прећи гранични прелаз, што говори о повезаности двије земље – Србије и Републике Српске.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Вишеград добио могућност да буде домаћин пролазног циља прве етапе бициклистичке трке.

-Драго нам је да ће овај велики догађај бити обиљежен и у Вишеграду. Ово је важно за Вишеград због промоције туризма, а ми ћемо се потрудити да будемо добри домаћини и да оправдамо указано повјерење- истакао је Ђуревић.

Овогодишња „Трка кроз Србију“ одржава се од 1. до 3. септембра, у организацији Бициклистичког савеза Србије и Бициклистичког савеза Републике Српске.

Ова трка повезује и промовише бројна туристичка мјеста – Јахорину, Вишеград, Мокру Гору, Златибор, Дивчибаре, Београд и Нови Сад.

Коментари 0
Повезане вијести
У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    22h 30m
    5
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    20h 52m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    17h 24m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    23h 54m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 17m
    0