Вишеград: Карантин укинут и дезинфикован

12.05.2020. 13:49
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју општине Вишеград нема заражених вирусом корона, у кућној изолацији је пет лица, док је над 395 особа завршен медицински надзор, саопштено је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

У карантину ове општине не борави ниједно лице - карантин је укинут, очишћен и дезинфикован.

Из Штаба су истакли да ће у наредном периоду бити вршена контрола обиласка свих лица који су у кућној изолацији, те нагласили да је приликом уласка у општину Вишеград обавезно пријављивање локалној Станици јавне безбједности и Дому здравља, а у случају кршења правила кућне изолације слиједе новчане казне од 1.000 од 3.000 КМ.

Санитарни и комунални инспектор обишли су угоститељске, трговинске и занатске радње, те констатовали да се ови објекти редовно дезинфикују, да се радници и гости истих придржавају свих прописаних правила и држе дистанцу.

На сједници Штаба је истакнуто да је матичној служби општине Вишеград достављен списак дјеце за упис у први разред како би била избјегнута гужва приликом доласка родитеља, а када матична служба заврши израду извода из матичне књиге рођених, прослиједиће их школи за упис.

Из Штаба су навели да ће у наредном периоду у Вишеграду бити постављени флајери о употреби заштитне опреме како би грађани схватили њену важност, а све ради спречавања ширења вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Особе које су билe у контакту са зараженим морају у карантин Особе које су билe у контакту са зараженим морају у карантин
Пола Италије од понедјељка под тоталним “lockdown-om” Пола Италије од понедјељка под тоталним “lockdown-om”
Аустралијан опен: У карантину најмање 47 тенисера Аустралијан опен: У карантину најмање 47 тенисера
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    9h 49m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    9h 54m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    10h 46m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    23h 16m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    11h 0m
    0