Пола Италије од понедјељка под тоталним “lockdown-om”

12.03.2021. 17:14
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Италијанска покрајина Лацио око Рима ће ући у тотални “lockdown” већ од понедјељка, усљед повећања случајева, а тако ће бити у половини земље, пренио је Гардијан.

Кабинет премијера Марија Драгија дао је зелено свјетло одлуци према којој ће се категоризовати регионе, које улазе у црвену зону уколико недјељно имају више од 250 инфицираних на 100.000 становника.

Осим Лација, у тотални “lockdown” од понедјељка улазе Ломбардија, Емилија-Ромања, Фриули Венеција-Јулија, Венето, Пједмонт, Марке и провинција Тренто.

Кампања и Болцано су већ у црвеној зони, док ће Абруцо, Калабрија Лигурија, Молисе, Апулија, Сицилија и Долина Аосте остати у наранџастој зони.

Италија одређује ниво ограничења у својих 20 покрајина према четворостепеном систему који је означен бојама (бијела, жута, наранџаста и црвена) и заснован је на броју инфекција, а ревидира се сваке недјеље.

Када је ријеч о Ускрсу, све неприоритетне продавнице биће затворене широм земље од 3. до 5. априла, а током тих дана Италијанима ће бити дозвољено да напуштају домове само због посла, здравља или из хитних разлога, јавио је Ројтерс.

Власти планирају да током великог хришћанског празника цијелу земљу прогласе црвеном зоном и да уведу мјеру закључавања у цијелој земљи због тешке ситуације с ковидом.

Коментари 0
Повезане вијести
Заплијењено 250 килограма кокаина Заплијењено 250 килограма кокаина
Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије
Погинуле најмање три особе у подземним просторијама хидроелектране Погинуле најмање три особе у подземним просторијама хидроелектране
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    18h 49m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    8h 45m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    20h 36m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    16h 16m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    19h 36m
    0