Вишеград: Са првим симптомима дјецу довести на преглед

25.09.2020. 12:46
0
ИЗВОР: СРНА

-Дјецу са симптомима вируса потребно је довести у Дом здравља на преглед и обавијестити породичног љекара, како би се смањила могућност ширења вируса корона- рекла је новинарима директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић.
-С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, гдје је двоје ученика осмог разреда вишеградске основне школе позитивно на вирус корона, морам упозорити грађанство и родитеље дјеце школског и предшколског узраста, да на било какву појаву симптома вируса корона, дјецу не воде у вртић или у школу, већ да остану код куће и да позову тим породичне медицине који ће их даље упутити шта могу узимати од препарата, када могу доћи на преглед и када ће бити тестирање - навела је Ђуровићева.

Она је истакла да су сва дјеца која добију рјешење од санитарног инспектора, дужна да остану у самоизолацији и да се јаве својим тимовима породичне медицине и да редовно мјере тјелесну температуру.

-Мораће да буду у посебној просторији и неће имати контакта са другим укућанима, а уколико изађу из куће носиће маске. Родитељи и друго или треће дијете ће ићи нормално на посао и у школу, али под посебним опрезом и уз поштовање свих прописаних мјера Института за јавно здравство Републике Српске - навела је Ђуровићева.

У Вишеграду је укупно заражено пет особа, а од почетка пандемије укупно је заражено 158 лица.

Коментари 0
Повезане вијести
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
Хуманитарац Максо у новогодишњој акцији – Пакетићи за дјецу из Вишеграда Хуманитарац Максо у новогодишњој акцији – Пакетићи за дјецу из Вишеграда
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 23m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 56m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 37m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 37m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 27m
    0