Вишеград: Са првим симптомима дјецу довести на преглед

25.09.2020. 12:46
0

-Дјецу са симптомима вируса потребно је довести у Дом здравља на преглед и обавијестити породичног љекара, како би се смањила могућност ширења вируса корона- рекла је новинарима директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић.
-С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, гдје је двоје ученика осмог разреда вишеградске основне школе позитивно на вирус корона, морам упозорити грађанство и родитеље дјеце школског и предшколског узраста, да на било какву појаву симптома вируса корона, дјецу не воде у вртић или у школу, већ да остану код куће и да позову тим породичне медицине који ће их даље упутити шта могу узимати од препарата, када могу доћи на преглед и када ће бити тестирање - навела је Ђуровићева.

Она је истакла да су сва дјеца која добију рјешење од санитарног инспектора, дужна да остану у самоизолацији и да се јаве својим тимовима породичне медицине и да редовно мјере тјелесну температуру.

-Мораће да буду у посебној просторији и неће имати контакта са другим укућанима, а уколико изађу из куће носиће маске. Родитељи и друго или треће дијете ће ићи нормално на посао и у школу, али под посебним опрезом и уз поштовање свих прописаних мјера Института за јавно здравство Републике Српске - навела је Ђуровићева.

У Вишеграду је укупно заражено пет особа, а од почетка пандемије укупно је заражено 158 лица.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској корона вирусом заражено још 318 особа
У Сарајеву на корона вирус позитивно још 165 особа, двије особе преминуле
Почињу са радом школе у Никшићу, Пљевљима и Будви
Најчитаније
 • Три лица предата тужилаштву због наношења тешких повреда
  24.10.2020
  1
 • У Палама почела изградња једног од највећих паркова у Српској
  24.10.2020
  2
 • Краће радно вријеме угоститељских објеката
  22h 9m
  1
 • Због чега се погрешно извјештава о вирусу корона за Источно Сарајево?
  21h 0m
  2
 • Штаб у Источном Сарајеву: Појачати мјере заштите и појачати контролу њиховог спровођења
  23.10.2020
  1