Višegrad: Sa prvim simptomima djecu dovesti na pregled

25.09.2020. 12:46
0
IZVOR: SRNA

-Djecu sa simptomima virusa potrebno je dovesti u Dom zdravlja na pregled i obavijestiti porodičnog ljekara, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona- rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović.
-S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, gdje je dvoje učenika osmog razreda višegradske osnovne škole pozitivno na virus korona, moram upozoriti građanstvo i roditelje djece školskog i predškolskog uzrasta, da na bilo kakvu pojavu simptoma virusa korona, djecu ne vode u vrtić ili u školu, već da ostanu kod kuće i da pozovu tim porodične medicine koji će ih dalje uputiti šta mogu uzimati od preparata, kada mogu doći na pregled i kada će biti testiranje - navela je Đurovićeva.

Ona je istakla da su sva djeca koja dobiju rješenje od sanitarnog inspektora, dužna da ostanu u samoizolaciji i da se jave svojim timovima porodične medicine i da redovno mjere tjelesnu temperaturu.

-Moraće da budu u posebnoj prostoriji i neće imati kontakta sa drugim ukućanima, a ukoliko izađu iz kuće nosiće maske. Roditelji i drugo ili treće dijete će ići normalno na posao i u školu, ali pod posebnim oprezom i uz poštovanje svih propisanih mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske - navela je Đurovićeva.

U Višegradu je ukupno zaraženo pet osoba, a od početka pandemije ukupno je zaraženo 158 lica.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca
Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine
"Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj "Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    7h 26m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    8h 41m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    14h 32m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    12h 59m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    14h 51m
    0