Višegrad: Sa prvim simptomima djecu dovesti na pregled

25.09.2020. 12:46
0

-Djecu sa simptomima virusa potrebno je dovesti u Dom zdravlja na pregled i obavijestiti porodičnog ljekara, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona- rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović.
-S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, gdje je dvoje učenika osmog razreda višegradske osnovne škole pozitivno na virus korona, moram upozoriti građanstvo i roditelje djece školskog i predškolskog uzrasta, da na bilo kakvu pojavu simptoma virusa korona, djecu ne vode u vrtić ili u školu, već da ostanu kod kuće i da pozovu tim porodične medicine koji će ih dalje uputiti šta mogu uzimati od preparata, kada mogu doći na pregled i kada će biti testiranje - navela je Đurovićeva.

Ona je istakla da su sva djeca koja dobiju rješenje od sanitarnog inspektora, dužna da ostanu u samoizolaciji i da se jave svojim timovima porodične medicine i da redovno mjere tjelesnu temperaturu.

-Moraće da budu u posebnoj prostoriji i neće imati kontakta sa drugim ukućanima, a ukoliko izađu iz kuće nosiće maske. Roditelji i drugo ili treće dijete će ići normalno na posao i u školu, ali pod posebnim oprezom i uz poštovanje svih propisanih mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske - navela je Đurovićeva.

U Višegradu je ukupno zaraženo pet osoba, a od početka pandemije ukupno je zaraženo 158 lica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Preminuo Nemanja Starović
Virus korona potvrđen kod još 23 osobe u Istočnom Sarajevu
Srbija: Od danas nastava na daljinu za starije osnovce i srednjoškolce
Najčitanije
 • Pale: Objavljena rang lista preduzetnika koji su ostvarili pravo na subvencije
  29.11.2020
  0
 • Nešić smijenio trojicu potpredsjednika DNS-a
  13h 0m
  0
 • Foča: Preminuo Nemanja Starović
  14h 44m
  0
 • Ilegalno priređivanje igara na sreću u Tesliću, Prnjavoru i Sokocu
  28.11.2020
  0
 • Ratna staza Zekovića s Romanije
  28.11.2020
  0