Вишковић: Стигло 55 тона медицинске опреме, Српска више не зависи ни од кога

15.04.2020. 21:02
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је из Кине стигло 55 тона опреме за здравствени сектор и да Српска од данас неће бити зависна од било кога када је ријеч о медицинској опреми.

- Овдје је комплетна опрема за здравстени сектор - респиратори, маске, заштитна одјела, рукавице, заштитни визири, око 55 тона робе, што значи да имамо довољно медицинске опреме за наредних неколико мјесеци - изјавио је Вишковић на бањалучком аеродрому, гдје је са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и министром здравља и социјалне заштите Српске Аленом Шеранићем дочекао авион са првим контингентом заштитне медицинске опреме из Кине.

Према његовим ријечима, све што је допремљено иде у централно складиште, одакле ће у складу са потребама бити дистрибуисано у болнице и домове здравља.

- Упутићемо опрему и у старачке домове и друге установе којима је она неопходна - нагласио је Вишковић.

Он је додао да је Република Српска за свој новац набавила опрему на кинеском тржишту.

- Иако смо све платили, ипак желим да захвалим кинеском предсједнику и њиховом амбасадору у БиХ зато што су омогућили да ова роба изађе из Кине и дође у Бањалуку. До овакве врсте робе свуда у свијету је тешко доћи без обзира на новац. Пресрећан сам не само што смо обезбиједили новац, него и што смо успјели да преко реда дођемо до ове опреме на кинеском тржишту - рекао је Вишковић.

Опрему чији је дио данас допремњен из Кине купила је Влада Републике Српске за потребе здравственог система Српске у спречавању ширења вируса корона.

Дочеку опреме из Кине на бањалучком аеродрому присуствовао је и директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејан Кустурић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 50m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 25m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 24m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 51m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 43m
    0