Вишковићу за инфлацију криви и новинари (ВИДЕО)

11.05.2023. 20:59
2
ИЗВОР: srpskainfo.com

Премијер Републике Српске Радован Вишковић оптужио је новинаре да својим извјештавањем о расту цијена и финансијској кризи распирују ефекте инфлације и утичу на грађане и њихову потрошњу.

Ви пласирате такве неистине, поготово путем медија и друштвених мрежа и тако утичете на јавну потрошњу и пореску политику, па људи постају забринути и смањују потрошњу. То сутра утиче и одражава се на расподјелу ПДВ-а и друга примања у буџету, те утиче на индустријску производњу. Ако нема потрошње, онда доводите под знак питања и производњу, рекао је Вишковић гостујући на Радију Републике Српске, преноси Capital.

Са премијером се вјероватно не би сложила министарка финансија Зора Видовић која је у интервјуу за Срну недавно навела да је инфлација код нас “100 одсто увезена”.

Видео: РТРС

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Анонимно 14.05.2023. 18:05
    Ovaj gori od Bajdena, al onome je skoro 90 g, a ovaj naš puko mnogo prije. Mada mislim da on nije pukao nego bezobrazan preko svih granica.
  • Generic placeholder image
    Марко 12.05.2023. 17:30
    Да ли је овај нормалан. Можда пијан или дрогиран? Још Влада тврди да није рекао ово што смо чули? Можда није при чистој свијести и здравој памети😃
Повезане вијести
“Случајна” грешка пуни касе трговаца “Случајна” грешка пуни касе трговаца
Гориво у БиХ скупље за пет пфенига Гориво у БиХ скупље за пет пфенига
Хоће ли марже бити ограничене на месу, воћу, поврћу, средствима за хигијену? Хоће ли марже бити ограничене на месу, воћу, поврћу, средствима за хигијену?
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    18h 52m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    22h 40m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 45m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    8h 9m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    21h 2m
    0