Влада ФБиХ понудила помоћ Њемачкој

17.07.2021. 13:18
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ разматрала је на данашњој телефонској сједници информацију о пружању помоћи Њемачкој, поводом обилних киша и поплава које су узроковале велики број погинулих и несталих лица, те огромну материјалну штету.

Федерални премијер Фадил Новалић упутио је писмо амбасадору Њемачке у БиХ Маргарет Убер, у којем је понудио помоћ у ангажовању људских и материјално-техничких капацитета Федералне управе полиције и Федералне управе цивилне заштите.

Ријеч је о ангажману здружених специјалистичких тимова ових федералних управа, који могу помоћи у утврђивању идентитета особа, те проналаску и спашавању унесрећених, саопштено је из Владе ФБиХ.

Ангажман здружених специјалистичких тимова припадника ове двије управе подразумијева ангажовање Центра за форензичка испитивања, вјештачења и истраживања у пружању помоћи приликом идентификације особа, те Специјалне полицијске јединице Федералне управе полиције и Јединице Федералне управе цивилне заштите /с псима за потрагу, белгијским овчарима те водичима паса/, који своју помоћ могу пружити у проналаску и спашавању унесрећених.

"Федерална управа полиције и Федерална управа цивилне заштите задужене су да, након исказивања потребе од Амбасаде Њемачке у БиХ, предузму све потребне активности, како би се пружила неопходна помоћ“, наводи се у саопштењу.

Према посљедњим подацима њемачке полиције, број жртава поплава у Њемачкој и Белгији порастао је на 133.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Леверкузен први пут у историји првак Њемачке Леверкузен први пут у историји првак Њемачке
Више од 22 одсто Нијемаца не може да приушти седмодневни одмор Више од 22 одсто Нијемаца не може да приушти седмодневни одмор
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 19m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 34m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21h 25m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 52m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 44m
    0