Влада Српске мора контролисати цијену горива

26.08.2022. 16:47
0
ИЗВОР: rtvbn.com

Милко Грмуша, одборник ПДП–а у скупштини града Бањалука, поднијеће почетком сљедеће седмице иницијативу Влади Републике Српске о доношењу уредбе о прописивању мјере непосредне контроле цијена горива и основних животних намирница на тржишту Српске.

- Код нас је дивљање, не да нема стагнације, него се не назире крај повећању цијена на дневном нивоу. 15 одсто имамо инфалцију, највећу у региону. Влада Републике Српске, ако жели, може ово да уради данас. Као што је то својевремено урадила Влада ФБиХ која је ограничила марже на гориво, за велепродајне и малопродајне објекте. Ја постављам питање зашто код нас нико не уради исти посао - поручује Грмуша.

Он подсјећа да је 3. августа ове године поднио и иницијативу за доношење одлуке о прављењу Анкетног одбора који би испитивао цијене горива на тржишту и њихово формирање у складу са потребама и ситуацијом у Српској.

- Ја нисам још увијек добио било какав одговор из НС Републике Српске, да се било која правна, политичка или фактичка радња предузела. Када држава ћути и не реагује, онда они који лове у мутном, добијају поруку да могу да раде шта хоће и онда то они и раде. Они имају екстра профит на који не плаћају екстра порез, ми имамо на сцени својеврсно ратно стање и ми имамо стварање нових ратних профитера, назовимо ствари правим именом - каже ПДП-ов одборник.

Грмуша захтијева од Парламента Српске да се Анкетни одбор што прије формира како би се утврдило под којим условима су расле цијене горива и хране на нашем тржишту те како се томе може стати у крај, с обзиром да, како каже Грмуша, овај процес траје од 2010. године.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
Почело повећање цијена горива у Српској Почело повећање цијена горива у Српској
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    51m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    13h 28m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    23h 2m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    17h 16m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    22h 20m
    1