Vlada Srpske mora kontrolisati cijenu goriva

26.08.2022. 16:47
0
IZVOR: rtvbn.com

Milko Grmuša, odbornik PDP–a u skupštini grada Banjaluka, podnijeće početkom sljedeće sedmice inicijativu Vladi Republike Srpske o donošenju uredbe o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena goriva i osnovnih životnih namirnica na tržištu Srpske.

- Kod nas je divljanje, ne da nema stagnacije, nego se ne nazire kraj povećanju cijena na dnevnom nivou. 15 odsto imamo infalciju, najveću u regionu. Vlada Republike Srpske, ako želi, može ovo da uradi danas. Kao što je to svojevremeno uradila Vlada FBiH koja je ograničila marže na gorivo, za veleprodajne i maloprodajne objekte. Ja postavljam pitanje zašto kod nas niko ne uradi isti posao - poručuje Grmuša.

On podsjeća da je 3. avgusta ove godine podnio i inicijativu za donošenje odluke o pravljenju Anketnog odbora koji bi ispitivao cijene goriva na tržištu i njihovo formiranje u skladu sa potrebama i situacijom u Srpskoj.

- Ja nisam još uvijek dobio bilo kakav odgovor iz NS Republike Srpske, da se bilo koja pravna, politička ili faktička radnja preduzela. Kada država ćuti i ne reaguje, onda oni koji love u mutnom, dobijaju poruku da mogu da rade šta hoće i onda to oni i rade. Oni imaju ekstra profit na koji ne plaćaju ekstra porez, mi imamo na sceni svojevrsno ratno stanje i mi imamo stvaranje novih ratnih profitera, nazovimo stvari pravim imenom - kaže PDP-ov odbornik.

Grmuša zahtijeva od Parlamenta Srpske da se Anketni odbor što prije formira kako bi se utvrdilo pod kojim uslovima su rasle cijene goriva i hrane na našem tržištu te kako se tome može stati u kraj, s obzirom da, kako kaže Grmuša, ovaj proces traje od 2010. godine.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
Počelo povećanje cijena goriva u Srpskoj Počelo povećanje cijena goriva u Srpskoj
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    15h 30m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 26m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    14h 30m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    11h 23m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    13h 20m
    0