Влада Српске улаже 20 милиона у хотел на Јахорини

30.12.2023. 09:54
2
ИЗВОР: capital.ba

Влада Републике Српске наставља са градњом хотела Партизан на Јахорини. Након што је са фирмом “Bauwesen” раскинут уговор, расписан је нови тендер вриједан 20 милиона марака.

Пројектом је предвиђено да хотел посједује 19 апартмана и 20 соба, рецепцију, оставу за кофере, салу за ручавање, кухињу, ресторан и кафе намијењен гостима који нису стални корисници хотела. У склопу хотела је и модеран Спа центар са свим неопходним садржајима.

У спа дијелу предвиђен је простор за базен, мушке и женске свлачионице са тушевима и wc-има, простор за сауну, парно купатило, тепидаријум, ђакузи.

С обзиром да на локацији новог хотела постоји објекат некадашњег дома “Партизан” план је да се он сруши и да се на његовом мјесту изгради хотел од преко 3.600 квадрата корисног простора.

Тражи се извођач који посао треба да уради по систему кључ у руке и то за 20 мјесеци од потписивања уговора.

Понуде се примају до 12. фебруара, а од потенцијалних фирми се траже гаранције у вриједности од 1,5 одсто радова.

Подсјећамо, Влада, односно Угоститељски сервис Републике Српске је са фирмом “Бауwесен” из Лазаревца у октобру 2021. године потписао уговор о пројектовању, реконструкцији и адаптацији хотела.

Иако је ово предузеће, а које је у међувремену отишло у стечај, било познато по томе да не поштује уговорене обавезе и касни са пројектима на којима је ангажовано, добили су посао.

Када се испоставило да су неспособни за овај посао, Угоститељски сервис је био принуђен да раскине уговор о чему смо писали у тексту “Влада „извисила“ за хотел, фирма из Србије протјерана са Јахорине”.

Шта су за вријеме док су боравили на Јахорини урадили, није познато. Из Угоститељског сервиса су обећали да ће нам на наша питања, међу којима је и ово, одговорити након празника.

Пише: Д.Т.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Realista 30.12.2023. 15:28
    Ulažu a dužni 200 miliona...vode nema,potrošili za topove a sad plus 10...
  • Generic placeholder image
    РУС 30.12.2023. 15:07
    Што да неће. Кад има оваца за шишање. Минимална плата од нове године 900 КМ. Послодавци ће за све своје услуге подићи цијену за 25% како бисмо намирили повећање плата. Државна предузећа ће повећати цијене струје, огрева,воде и свега другог за исти износ. Трговци ће повећати цијене робе за 25%. И за џаба се ми радујемо. Само држава има користи јер ће се увећати наплата пореза за 25%. И ето пара за трошење. За хотеле и мотеле. За камионе и авионе. А ти народе цркни. И треба тако.
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 22m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 2m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 14m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 47m
    0