Владајућа коалиција у Српској тврди да је одлука ЦИК-а незаконита

11.10.2022. 16:00
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Кандидат за предсједника Републике Српске и лидер СНСД-a Милорад Додик, поновио је да је одлука ЦИК-a о поновном бројању гласова незаконита.

Анализирали смо активности везане за незаконите одлуке ЦИК-а и потврдили наше јединство у погледу тога, рекао је Додик након састанка владајуће коалиције у парламенту Српске.

Он каже да свако отимање права Српској значи њену елиминацији.

Потпредсједница СНСД-a Жељка Цвијановић истакла је да се види јасна побједа коалиције на овим изборима, али и њених појединачних кандидата.

– Ствари које проблематизује опозиција су ствари у које не бих улазила. И наши кандидати имају 0 гласова на појединим бирачким мјестима. И прошли пут смо се на састанку коалиције подсјетили да је на изборима када сам ја била кандидат за српског члана Предсједништва БиХ било 56.000 неважећих листића – рекла је Цвијановићева.

Она истиче да опозиција јесте незадовољна изборним резултатима, али да су они незадовољни у задњих 20 година.

Цвијановићева каже да се владајућа коалиција не плаши новог пребројавања гласова, али да не подржавају незакониту одлуку ЦИК-а о новом пребројавању.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    22h 17m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 30m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    11h 1m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11h 24m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    7h 17m
    0