Vladajuća koalicija u Srpskoj tvrdi da je odluka CIK-a nezakonita

11.10.2022. 16:00
0
IZVOR: glassrpske.com

Kandidat za predsjednika Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik, ponovio je da je odluka CIK-a o ponovnom brojanju glasova nezakonita.

Analizirali smo aktivnosti vezane za nezakonite odluke CIK-a i potvrdili naše jedinstvo u pogledu toga, rekao je Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije u parlamentu Srpske.

On kaže da svako otimanje prava Srpskoj znači njenu eliminaciji.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da se vidi jasna pobjeda koalicije na ovim izborima, ali i njenih pojedinačnih kandidata.

– Stvari koje problematizuje opozicija su stvari u koje ne bih ulazila. I naši kandidati imaju 0 glasova na pojedinim biračkim mjestima. I prošli put smo se na sastanku koalicije podsjetili da je na izborima kada sam ja bila kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH bilo 56.000 nevažećih listića – rekla je Cvijanovićeva.

Ona ističe da opozicija jeste nezadovoljna izbornim rezultatima, ali da su oni nezadovoljni u zadnjih 20 godina.

Cvijanovićeva kaže da se vladajuća koalicija ne plaši novog prebrojavanja glasova, ali da ne podržavaju nezakonitu odluku CIK-a o novom prebrojavanju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    2h 45m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    21h 7m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    22h 22m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    18h 15m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    21h 21m
    1