Владика Јоаникије оштро према Милу: “Ђукановић користи реторику Анте Павелића”

01.03.2020. 21:33
0
ИЗВОР: Срна

Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Јоаникије рекао је вечерас у Беранама да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић користи реторику усташког идеолога Анта Павелића.

– Са том реториком Хитлеров слуга Анте Павелић истражио је и побио стотине хиљада Срба, а овдје, нажалост, та реторика добија замах преко предсједника Црне Горе – истакао је владика Јоаникије у обраћању вјерницима послије молебана у Манастиру Ђурђеви ступови.

Он је напоменуо да су ове литије и молебани велике народне скупштине која засиједају већ два мјесеца након што је усвојен антицивилизацијски Закон о слободи вјероисповијести.

– Ми се само боримо за слободу вјере, за закон, за бољи поредак у Црној Гори. Не може се Црна Гора градити, нити њена будућност, на дискриминацији свете православне вјере и отимању светиња. Нећемо то дозволити – поручио је владика Јоаникије.

Он је истакао да они желе слободу вјере, равноправност са осталим вјерама и народима у Црној Гори, те да неће дозволити да Српска православна црква буде дискриминисана.

– Заклели смо се да ћемо чувати светиње и борити за слободу вјере до краја. Издржаћемо и побиједићемо – истакао је епископ Јоаникије.

У Беране су данас на централну литију дошли вјерници и грађани Горњег Полимља, Мурине и Андријевице, неких села са подручја бјелопољске општине, као и свих мјесних центара са подручја Берана.

Као и све предходне и вечерашња молитвена литије је протекла у мирној и достојанственој хришћанској атмосфери.

Пивљани су данас присуствовали молебану који је служен у Цркви Светог Јована Крститеља у Плужинама.

Испред цркве обратио се игуман Манастира Заграђе Лазар који је рекао да је вечерашња литија увод у велики пост, али и борбу коју воде два мјесеца зарад свог бивствовања.

– Молимо Бога и једни друге за опроштај, за све оно лоше што смо учинили једни другима у мислима, ријечима и на дјелу- поручио је Лазар.

Након молебана Пивљани су носећи иконе, свијеће и црквене барјаке кренули улицама вароши, а литију су предводили локално свештенство и монаштво на челу са игуманима Пивског и Манастира Заграђе Јефтимијем и Лазаром, плужинскм парохом јерејем Мирославом Михаиловићем и архимандритом кијевско-печерске ларве Петром Петрићем.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 19m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 3m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 8m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    19h 12m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    4h 39m
    0