Власеница: Одгођени књижевни сусрети

22.07.2020. 08:29
0
ИЗВОР: СРНА

Десети "Лучини књижевни сусрети", који су требали да буду одржани 24. и 25. јула у Власеници, у организацији Књижевног клуба "Луча" из те општине, одгођени су због погоршане епидемиолошке ситуације.

- Манифестацију смо до сада организовали достојанствено са много наших књижевника из Србије, Црне Горе, имали смо госте из дијаспоре. План је био да нам прве вечери гости буду писци са Косова и Метохије, али овог пута то није могуће. Наше сусрете је посјећивало сигурно више од 50 људи, тако да смо приморани да ову манифестацију за сада одгодимо - рекао је предсједник Клуба Аћим Тодоровић.

Чланови Књижевног клуба "Луча" ће симболично 24. јула посјетити спомен-гробље погинулим ратницима Шумадијске дивизије 1914. године и положити цвијеће на Ружиној води, што су чинили и ранијих година, придржавајући се препорука Општинског кризног штаба издатог због вируса корона.

Књижевни клуб "Луча" основан је 2011. године, а окупља 30 активних чланова из Власенице, Братунца, Сребренице, Шековића, Зворника и Хан Пијеска.

Коментари 0
Повезане вијести
Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО) Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (Ф...
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 23m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 25m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 18m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 23m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 26m
    1