Власеница: Почела вакцинација старијих лица

30.03.2021. 18:06
0
ИЗВОР: СРНА

У Дому здравља у Власеници данас је почела вакцинација лица старијих од 65 година, а вакцину "спутњик ве" примило је 25 становника.

Директор власеничког Дома здравља Гордана Крстић рекла је да су вакцину најприје примила лица од 75 до 85 година старости.

Крстићева је изјавила новинарима да је пријављивање за имунизацију текло према протоколу који је прописало Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и да је показано велико интересовање.

- У наредним данима очекујемо нову испоруку и наставак имунизације. Вјерујемо да ће сви који су пријављени доћи на ред и да ћемо заједничким снагама побиједити овај вирус -  нагласила је Крстићева.

Она је додала да је вакцинација протекла без проблема и да ће Власеничани који су данас примили вакцину бити ревакцинисани 20. априла.

Крстићева је рекла да је, иако је процес вакцинације почео, неопходно поштовати мјере које је прописао Републички штаб, а између осталих ношење заштитних маски и држање физичке дистанце.

Први је данас у власеничком Дому здравља вакцину примио осамдесетпетогодишњи Никола Петровић који је након вакцинације изјавио да се осјећа одлично и да вјерује да ће све бити добро у наредном периоду.

Спасоје Николић, који је такође вакцинисан, рекао је да се треба вакцинисати јер само тако може бити савладан проблем који се јавио у цијелом свијету и људи могу заштитити себе и своју фамилију.

- Желим да се захвалим људима који су се побринули и обезбиједили нам вакцину да можемо да се вакцинишемо. Наука се мора уважавати -  истакао је Николић.

Коментари 0
Повезане вијести
Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО) Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (Ф...
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    11h 30m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    21h 48m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    21h 54m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    21h 52m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    10h 3m
    0