Власенички математичари најбољи у Српској

04.04.2022. 10:04
0
ИЗВОР: Srna

Власенички средњошколци Милош Павловић и Петар Јурошевић били су најуспјешнији на Републичком такмичењу из математике које је одржано у Бањалуци.

На такмичењу су учествовала 22 ученика трећих и 16 ученика четвртих разреда средњих школа из Републике Српске, изјавио је Срни директор Средњошколског центра "Милорад Влачић" из Власенице Пајисија Петровић.

Он је рекао да је Милош Павловић са 100 освојених бодова био најбољи у конкуренцији четвртих, а Петар Јурошевић са 50 бодова у конкуренцији трећих разреда и да су тиме стекли право учешћа на Математичкој олимпијади БиХ.

- Поносни смо на резултате који остварују наши ученици на разним такмичењима, а посебно нас је обрадовало ово које је одржано у суботу, 2. априла, у Бањалуци, због чега бих честитао математичарима и њиховим менторима, професорима Раду Мајсторовићу и Раду Ивановићу - изјавио је Петровић.

Петровић је навео да су ученици власеничког центра постигли сјајне резултате и на недавно одржаном регионалном такмичењу Националне географске олимпијаде одржаном на Географском Факултету у Београду.

- У конкуренцији око 80 средњих школа и 380 ученика из цијеле Србије, наши ученици које су припремали професори Милана Ивановић и Драган Илић су освојили четири медаље, што је велики успјех за нас и подстрек за даљи рад - додао је Петровић.

Он је рекао да је прво мјесто освојио ученик трећег разреда Петар Јурошевић, трећа мјеста припала су ученицима другог разреда Стефану Лазаревићу и Свјетлани Продановић и ученику трећег разреда Авраму Митровићу.

- Ови ученици су се пласирали у финале Националне географске олимпијаде које ће бити одржано половином маја на Копаонику на коме ће учествовати представници 29 школа - рекао је Петровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 42m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 39m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 53m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 1m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 15m
    3