Власт одржала масовни скуп на Козари, па најавила кампању о превенцији ширења вируса корона

24.08.2021. 20:20
1
ИЗВОР: Capital

Након што је највећа странка у Српској СНСД на Козари окупила, по њиховим тврдњама око 15.000 присталица, Влада Републике Српске коју чине углавном министри те партије креће у промоцију значаја вакцинисања, пише портал Capital.

Наиме, како су навели у Влади, вакцина има сасвим довољно, али грађани нису превише заинтересовани да их приме и тако заштите и себе и друге.

Због тога власт планира кампању која ће коштати око 50.000 марака.

Фокус ће бити на млађој популацији којој ће се преко медијских канала пласирати информације о значају вакцинисања, сазнаје Capital.

Писаће се информативни текстови који ће затим три мјесеца да се промовишу по друштвеним мрежама.

- Корона вирус још није побијеђен и једино што можемо учинити је да се грађани вакцинишу како бисмо скратили трајање епидемије и сачували животе и здравље. Кампања би требала да подстакне грађане да се вакцинишу као и да истакне важност колективног имунитета - наводе из Владе Републике Српске у тендерској документацији, правдајући ову кампању.

Тврде да заједно са институцијама "чине све напоре да се у овако отежаним пандемијским околностима на најодговорнији могући начин води рачуна о здрављу свих становника Републике Српске".

Међутим, њих демантује недавни скуп на Козари.

Маску на страначком окупљању скоро нико није носио, учесници скупа нису се придржавали размака од два метра нити су се поштовале остале мјере прописане од стране Института за јавно здравство Републике Српске.

Да подсјетимо, на тој манифестацији је био присутан и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић који је раније био против масовног окупљања, као и директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић који се исто тако прије само неколико мјесеци жалио на преоптерећеност здравственог сектора.

Иначе, према званичним подацима у Републици Српској се до 10. августа вакцинисало 27,3 одсто грађана.

На дневном нивоу против коронавируса у Републици Српској се вакцинише између 4.200 и 4.700 грађана.

 

Пише: Д.Товиловић (Capital)

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Posmatrač 25.08.2021. 01:08
    Gadovi bahati
Повезане вијести
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 5m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 2m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 16m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 24m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 38m
    3