Водостај ријеке Босне у Добоју у константном порасту

06.11.2021. 10:06
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Водостај ријеке Босне у Добоју јутрос у 7.30 био је 241 центиметар и у порасту је у односу на претходна мјерења, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Водостај је јутрос у 4.00 часа био 231 центиметар, а у 1.00 час 204 центиметара, док је јуче у 15.30 износио само 29 центиметра.

Висина коте редовне одбране од поплава у Добоју износи 300 центиметара, а ванредне 450 центиметара.

Највиши водостај ријеке Босне измјерен је 15. маја 2014. године, када је износио 721 центиметар.

Набујала ријека Босна синоћ се излила се у Какњу. Поплављено је неколико насеља. Најкритичнија ситуација је у насељу Добој гдје се вода пробила до кућа и имовине.

Поплаве су већ проузроковале велике штете.

Висина коте редовне одбране од поплава у Добоју износи 300 центиметара, а ванредне 450 центиметара.

Највиши водостај ријеке Босне измјерен је 15. маја 2014. године, када је износио 721 центиметар и када је град поплављен.

Ноћ у Сарајеву протекла мирно, ријеке су у својим коритима

Успркос обилној киши која је синоћ непрекидно падала, протекла ноћ у Сарајеву протекла је мирно и без значајнијих интервенција.

Ову информацију потврдили су из Оперативног центра Цивилне заштите Кантона Сарајево рекавши да су све ријеке на подручју Кантона Сарајево у својим коритима.

– Што се тиче протеклог дана, гледано по општинама, служба Цивилне заштите имала је велики број интервенција. На подручју општине Илиџа је било најтеже стање, поплављено је 80 објеката, а 100 особа је евакуисано – кажу из Оперативног центра Цивилне заштите Кантона Сарајево.

Што се тиче осталих општина, поплаве су забиљежене и на подручју општине Нови Град, гдје је вода такође продријела у велики број објеката.

– Немамо тачан податак о броју поплављених објеката на подручју ове општине, али ради се о већем броју стамбених и пословних објеката, међу којима су компаније Месер и Робот. Такође, на подручју ове општине извршено је 80 евакуација –  додају из Цивилне заштите КС.

Нагласили су да је поплава било и на подручју општине Трново, гдје је забиљежено 20 поплављених објеката, а евакуације становништва није било.

Коментари 0
Повезане вијести
Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора
Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
У поплавама погинуло најмање 50 људи У поплавама погинуло најмање 50 људи
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    5h 43m
    0
  • Партизан мијења име!
    22h 38m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    5h 50m
    2
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    5h 59m
    0
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    2h 32m
    0