Водостај ријеке Сане у порасту

20.11.2022. 14:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Водостаји ријеке Сане на мјерном мјесту код градског моста у Приједору тренутно је 365 центиметара, а Гомјенице 389 центиметара, саопштено је данас из Градске управе Приједор, преноси Срна.

Екипе Цивилне заштите града Приједора и Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице су од почетка обилније кише на подручју града на терену гдје прате ситуацију. Шеф Одсјека цивилне заштите Мирослав Крнета рекао је да ријека Сана расте у Санском Мосту око три центиметра за сат времена по чему се прати и раст воде у овом граду.

- На 420 центиметара се на подручју града проглашава први степен одбране од поплава, а будући да киша престаје да пада и прогнозе су повољније поготово у односу на интензитет падавина од синоћ када је Сана у Санском Мосту расла 12 центиметра на сат времена - потврдио је Крнета.

Старјешина Територијално ватрогасно спасилачке јединице Радован Мартић потврдио је да су непрестано на терену гдје прате развој ситуације.

- Што се тиче Врбица и Тополика стање је редовно и ми, као дежурне службе пратимо ситуацију и за сада нема проблема - рекао је Мартић.

Према подацима са сајта Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске у протекла 24 часа на подручју Приједора пало је 47,6 литара кише по метру квадратном.

Коментари 0
Повезане вијести
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
На Сани уловио све саме капиталце (ФОТО) На Сани уловио све саме капиталце (ФОТО)
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 9m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 4m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 52m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 58m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 26m
    0