Волонтери Црвеног крста - снага ове организације, хуманости и солидарности у друштву

02.12.2022. 12:22
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске најавио је да ће, поводом Међународног дана волонтера 5. децембра, бити организовано дружење са волонтерима којима ће бити додијељене захвалнице „за изражену племенитост, хуманост, доброту и љубав према човјеку“.

- Не очекујући било какву накнаду, својим преданим радом волонтери су помогли у рјешавању многобројних задатака пред којима се нашла наша организација. Без волонтера и њихове велике подршке, Црвени крст не би био данас оно што јесте, највећа хуманитарна организација у Републици Српској – саопштили су из Црвеног крста Републике Српске.

Црвени крст Републике Српске ове године обиљежава тридесетогодишњицу свог рада, а, како наводе из ове организације, волонтери Црвеног крста одиграли су једну од најзначајнијих улога и учинили много на популаризацији и значају Црвеног крста Републике Српске.

Црвени крст ће током наредне седмице организовати промотивну онлајн кампању „Зашто нам је волонтирање важно?“, у којој ће објављивати кратке видео и текстуалне приче на друштвеним мрежама ове организације, које ће им достављати волонтери.

Из ове организације навели су да настоје да промовишу волонтеризам као снагу организације, хуманости и солидарности у друштву, као и да привуку нове волонтере који ће, поучени досадашњим искуствима волонтера, схватити значај волонтирања у Црвеном крсту и пружити им подршку.

Коментари 0
Повезане вијести
На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако чедо" На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако ч...
Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста
Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 1m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 19m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 46m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 34m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 55m
    0