Volonteri Crvenog krsta - snaga ove organizacije, humanosti i solidarnosti u društvu

02.12.2022. 12:22
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske najavio je da će, povodom Međunarodnog dana volontera 5. decembra, biti organizovano druženje sa volonterima kojima će biti dodijeljene zahvalnice „za izraženu plemenitost, humanost, dobrotu i ljubav prema čovjeku“.

- Ne očekujući bilo kakvu naknadu, svojim predanim radom volonteri su pomogli u rješavanju mnogobrojnih zadataka pred kojima se našla naša organizacija. Bez volontera i njihove velike podrške, Crveni krst ne bi bio danas ono što jeste, najveća humanitarna organizacija u Republici Srpskoj – saopštili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Crveni krst Republike Srpske ove godine obilježava tridesetogodišnjicu svog rada, a, kako navode iz ove organizacije, volonteri Crvenog krsta odigrali su jednu od najznačajnijih uloga i učinili mnogo na popularizaciji i značaju Crvenog krsta Republike Srpske.

Crveni krst će tokom naredne sedmice organizovati promotivnu onlajn kampanju „Zašto nam je volontiranje važno?“, u kojoj će objavljivati kratke video i tekstualne priče na društvenim mrežama ove organizacije, koje će im dostavljati volonteri.

Iz ove organizacije naveli su da nastoje da promovišu volonterizam kao snagu organizacije, humanosti i solidarnosti u društvu, kao i da privuku nove volontere koji će, poučeni dosadašnjim iskustvima volontera, shvatiti značaj volontiranja u Crvenom krstu i pružiti im podršku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako čedo" Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako č...
Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta
Učenici OŠ "Petar Petrović Njegoš" pobjednici takmičenja Crvenog krsta RS Učenici OŠ "Petar Petrović Njegoš" pobjednici takmičenja Crvenog krsta RS
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    9h 42m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 38m
    0
  • Posljednji kondorov let
    22h 7m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    8h 42m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    5h 35m
    0