Возачи опрез, поледица у вишим предјелима

03.04.2022. 09:24
0
ИЗВОР: katera.news

Коловози су јутрос на путевима у вишим предјелима и преко превоја мјестимично заснијежени, а возачи су упозорени на поледицу, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

У Федерацији БиХ снијега, који пада, мјестимично има на коловозу на путевима на подручју Купреса, Ливна и Томиславграда.

У нижим крајевима саобраћај се на већини путева одвија редовно, по мјестимично мокрим или влажним коловозима. Повећана је опасност од одрона.

Из АМС-а возачима савјетују опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Продужени су радови на санацији и фарбању тунела Угар, због чега су измјене у одвијању саобраћаја на магистралном путу Црна Ријека-Угар.

Ради се на дионицама магистралних путева Бијељина-Угљевичка Обријеж, Ивањска-Шарговац, на раскрсници у Трну код Бањалуке, Челинац-Котор Варош, Руданка-Добој, Бањалука-Стари Мајдан, док је на путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље забрањен саобраћај за теретна возила због одрона и клизишта

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалним путним правцима радови се изводе на дионицама Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и дионица Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, а због клизишта је отежан пролазак дионицом Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет се превози путним правцима Станић Ријека-Каруше и Станић Ријека-Брод.

У ФБиХ је због санације одрона обустављен саобраћај на регионалном путу Краљева Сутјеска-Понијери и преусмјерен на алтернативни правац Какањ-Тршће-Понијери.

И даље се ради у тунелима Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и Скела на путу Јајце-Доњи Вакуф, гдје су измјене у саобраћају актуелне у ноћним часовима.

Спорије, због радова, саобраћа се на путним правцима Живинице-Ступари код каменолома, на излазу из Груда према Љубушком, Столац-Хутово у мјесту Церовица, Калесија-Сапна, Прибој-Теочак и Лукавац-Бановићи.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 28m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 42m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 49m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 37m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 19m
    0