Vozači oprez, poledica u višim predjelima

03.04.2022. 09:24
0
IZVOR: katera.news

Kolovozi su jutros na putevima u višim predjelima i preko prevoja mjestimično zasniježeni, a vozači su upozoreni na poledicu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

U Federaciji BiH snijega, koji pada, mjestimično ima na kolovozu na putevima na području Kupresa, Livna i Tomislavgrada.

U nižim krajevima saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima. Povećana je opasnost od odrona.

Iz AMS-a vozačima savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Produženi su radovi na sanaciji i farbanju tunela Ugar, zbog čega su izmjene u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Crna Rijeka-Ugar.

Radi se na dionicama magistralnih puteva Bijeljina-Ugljevička Obrijež, Ivanjska-Šargovac, na raskrsnici u Trnu kod Banjaluke, Čelinac-Kotor Varoš, Rudanka-Doboj, Banjaluka-Stari Majdan, dok je na putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za teretna vozila zbog odrona i klizišta

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnim putnim pravcima radovi se izvode na dionicama Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i dionica Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, a zbog klizišta je otežan prolazak dionicom Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret se prevozi putnim pravcima Stanić Rijeka-Karuše i Stanić Rijeka-Brod.

U FBiH je zbog sanacije odrona obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Kraljeva Sutjeska-Ponijeri i preusmjeren na alternativni pravac Kakanj-Tršće-Ponijeri.

I dalje se radi u tunelima Crnaja na putu Konjic-Jablanica i Skela na putu Jajce-Donji Vakuf, gdje su izmjene u saobraćaju aktuelne u noćnim časovima.

Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Živinice-Stupari kod kamenoloma, na izlazu iz Gruda prema Ljubuškom, Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica, Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

 

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 16m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    7h 14m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    15h 40m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    13h 55m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    15h 34m
    0