Временска прогноза за наредни период: Ведро и хладно вријеме

12.01.2022. 15:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Од сриједе слиједи доминација антициклоне са сјевера европског континента, што ће условити стабилно и хладно вријеме, прогноза је Федералног хидрометеорокишког завода.

Од 12. до 21. јануара, под утицајем антициклона, очекују се стабилније временске прилике уз доста ведрих периода, али са изузетно ниским температурама ваздуха.

Сутра се, према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у Босни и Херцеговини очекује претежно сунчано вријеме.

Прије подне по котлинама у централним и источним подручјима је могућа ниска наоблака. Наоблачење са сјевера се очекује у ноћи на петак.

Вјетар слаб сјеверног и сјеверозападног смјера. Јутарња температура ваздуха већином између -11 и -6, на југу земље до 2, а највиша дневна температура ваздуха већином између -3 и 3, на југу земље од 6 до 10 степени.

За петак, 14. јануара, очекује се пролазно наоблачење са сјевера прије подне. У другој половини дана постепено разведравање. Вјетар слаб сјеверног и сјеверозападног смјера.

Јутарња температура ваздуха већином између -7 и -2, на југу земље до 4, а највиша дневна температура већином између 1 и 7, на југу земље од 9 до 13 степени.

Првох дана наредног викенда очекује се у већем дијелу земље претежно сунчано вријеме. Ниске облачност може бити по котлинама у централним и источним подручјима.

Вјетар слаб сјеверног и сјеверозападног смјера. Јутарња температура ваздуха већином између -2 и 3, на југу земље до 6, а највиша дневна температура већином између 1 и 7, на југу земље од 10 до 15 степени.

Промјена и погоршање уз падавине изгледна је од 22. јануара.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра умјерено до претежно облачно Сутра умјерено до претежно облачно
Сутра топлије, уз наоблачење са повременом кишом и пљусковима Сутра топлије, уз наоблачење са повременом кишом и пљусковима
Сутра промјенљиво облачно уз сунчане периоде Сутра промјенљиво облачно уз сунчане периоде
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 59m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 4m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 13m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 52m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 20m
    0