Вриједне Романинке праве најљепше празничне украсе

26.12.2023. 14:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Сокочани данас и сутра на "Новогодишњем базару" могу да купе рукотворине, празничне медењаке, те новогодишње и божићне украсе које су израдиле вриједне Романинке.

Љиљана Гајевић, предсједник Секције жена која дјелује у оквиру Удружења грађана "Аурора", изјавила је Срни да су на намјенски направљеним штандовима на платоу градске фонтане изложени ручни радови, украси и експонати израђени различитим техникама, а тема су предстојећи новогодишњи и божићни празници.

- Ово је поклон нашем Сокоцу вриједних Романинки које својим рукама деценијама стварају најквалитетније рукотворине и најљепше празничне и украсе за кућу - навела је Гајевићева.

Она је рекла да је ово прилика да жене покажу шта то све знају, да понуде купцима оно што су урадиле и да допринесу кућном буџету пред празнике.

Гајевићева је подсјетила да је, за разлику од претходног одржаног у Спортској дворани 2021, ове године базар организован на отвореном, на главној улици, како би био доступнији посјетиоцима.

Бранислава Башевић је истакла да већ трећу годину излаже новогодишње икебане, свијећњаке, празничне медењаке и медене кућице, посластице које су јестиве и не кваре се лако.

"Новогодишњи базар" биће отворен и сутра од 10.00 до 16.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 51m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 46m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 57m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    11h 35m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    14h 12m
    0