Vrijedne Romaninke prave najljepše praznične ukrase

26.12.2023. 14:46
0
IZVOR: srna.rs

Sokočani danas i sutra na "Novogodišnjem bazaru" mogu da kupe rukotvorine, praznične medenjake, te novogodišnje i božićne ukrase koje su izradile vrijedne Romaninke.

Ljiljana Gajević, predsjednik Sekcije žena koja djeluje u okviru Udruženja građana "Aurora", izjavila je Srni da su na namjenski napravljenim štandovima na platou gradske fontane izloženi ručni radovi, ukrasi i eksponati izrađeni različitim tehnikama, a tema su predstojeći novogodišnji i božićni praznici.

- Ovo je poklon našem Sokocu vrijednih Romaninki koje svojim rukama decenijama stvaraju najkvalitetnije rukotvorine i najljepše praznične i ukrase za kuću - navela je Gajevićeva.

Ona je rekla da je ovo prilika da žene pokažu šta to sve znaju, da ponude kupcima ono što su uradile i da doprinesu kućnom budžetu pred praznike.

Gajevićeva je podsjetila da je, za razliku od prethodnog održanog u Sportskoj dvorani 2021, ove godine bazar organizovan na otvorenom, na glavnoj ulici, kako bi bio dostupniji posjetiocima.

Branislava Bašević je istakla da već treću godinu izlaže novogodišnje ikebane, svijećnjake, praznične medenjake i medene kućice, poslastice koje su jestive i ne kvare se lako.

"Novogodišnji bazar" biće otvoren i sutra od 10.00 do 16.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    23h 47m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    20h 40m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    14h 31m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    22h 37m
    0