Вријеме стало за продавце CD-ова на међуентитетској граници

18.06.2020. 11:16
0
ИЗВОР: Srpska.info

У вријеме када су савремени аутомобили стално повезани на Интернет, па путници уживају у музици директно са Јутјуба, или са меморијских картица и USB-стикова, на магистралном путу Јајце – Језеро постоје људи који музику нуде онима за које је вријеме стало. Или бар не желе да буду модерни.

Свјесни да је у БиХ и даље „голф двојка“ краљ друмова, да је просјечан аутомобил у земљи скоро па пунољетан по годинама и да већина возача у својим возилима има старе плејере који очитавају медије који у свијету полако изумиру, ови продавци за мале паре нуде нарезане CD-ове са десетинама пјесама. За квалитет звука и ауторска права нико и не пита, а у зависности од музичара, CD дају за 2,5 до 3,5 марке.

На оронулим дрвеним штандовима, као у времену након рата, и даље се налазе изблиједили омоти углавном народњака, али и „Азре“, EX-YU рок колекција… Ко воли, може да пробере између Ане Бекуте, Тање Савић, Маринка Роквића, Ђанија, Кемала Маловчића, Аце Лукаса. Ту су и „Жаре и Гоци“, снимци концерата уживо, микс „Јужног Ветра“, Дарко Лазић и остала позната имена домаће естраде. Донедавно су у понуди имали и музичке касете, али их је чак и овдје вријеме прегазило.

Негдје око табле „Добро дошли у Републику Српску“ из правца Јајца, из Федерације, на прашњавим проширењима с обе стране пута, налазе се мале тезге, од којих су неке и наткривене, или бар имају сунцобране. Зауставили смо се поред неколико њих, сви су били вољни да причају, али не и да се представе, ни да се фотографишу. Како кажу, прошла су времена када се у овом послу могло зарадити, али и даље кане по која марка. Нису жељели ни да нам открију гдје набављају дискове.

– Сада се од овога животари. Највише се купују народњаци и крајишка музика. Међу купцима је много дијаспоре, али и домаћих – испричао нам је један од продаваца.

Коментари 0
Повезане вијести
Које пјесме највише ометају возаче у саобраћају? Које пјесме највише ометају возаче у саобраћају?
Нова пјесма "Bitlsa" на путу ка броју један Нова пјесма "Bitlsa" на путу ка броју један
Тијела дјечака и дјевојчице извучна из воде Тијела дјечака и дјевојчице извучна из воде
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 9m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 23m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 13m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 28m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 11m
    0