Вучић: Храм Светог Саве постаје нова Света Софија

20.08.2020. 12:29
0
ИЗВОР: Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да Храм Светог Саве, који ће бити завршен прије краја октобра, на посебан начин постаје "нова Света Софија", односно Аја Софија из Истанбула.

- Храм Светог Саве ће постати једно од највећих и најважнијих места окупљања, како нашег народа, тако и оних који долазе у Београд и Србију, туруста... Многи ће долазити да виде ово место, јер је тешко пронаћи овакво место - рекао је Вучић приликом обиласка радова у храму с патријархом српским Иринејем.

Он је навео да Храм Светог Саве има више сличности са "Светом Софијом у Цариграду", односно Аја Софијом у Истанбулу, који више није ни музеј, ни црква.

- На неки посебан и посредан начин Храм Светог Саве постаје нова Света Софија и са богородицом изнад олтара, која је готово истоветна копија иконе у Светој Софији, постаје, како је његова светост Иринеј већ рекао, нека врста нове Свете Софије - рекао је Вучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 11m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 53m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 26m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 0m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 45m
    3