Вучић: Од почетка конфликта у Украјини немамо контакт са Русијом

11.03.2022. 18:49
0
ИЗВОР: sputniknews.com

Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је данас да од почетка конфликта у Украјини није имао контакте ни са једним руским званичником.

На питање новинара да ли је од шефице њемачке дипломатије добио сигнале да се дистанцира од руског предсједника Владимира Путина, Вучић је рекао да Србија нема никакве везе са сукобом у Украјини.

- Око чега да се дистанцирамо. Какве везе ми имамо са сукобом у Украјини и шта је то Србија урадила погрешно - рекао је он.

Вучић је додао да Србија не говори о личностима и да "код нас нема љубави и мржње, него искључиво поштовање међународног права".

- Баш као што је Украјина поштовала територијални интегритет Србије, тако смо и ми поштовали интегритет Украјине. Нисмо то радили зато што некога волимо или не волимо, већ зато што је то међународно јавно право - рекао је он.

Он је додао да је са шефицом њемачке дипломатије разговарао и о санкцијама Русији, захваливши јој се што је жељела да чује његове ставове.

Вучић је напоменуо да је по закону Републике Србије кажњиво учешће у ратовима.

- Ми ћемо веома строго и у складу са законима Србије кажњавати свако учестовање у рату - рекао је Вучић.

У Предсједништву Србије одржана је конференција за медије предсједника Србије Александра Вучића и министарке спољних послова Њемачке Аналене Бербок, која борави у Београду у оквиру дводневне посјете Западном Балкану.

Шефица њемачке дипломатије је у четвртак боравила у Сарајеву и Приштини, а послије састанка са званичницима БиХ поручила је да је европска будућност земаља Западног Балкана њемачки главни приоритет.

Бербок је након тога у Приштини, између осталог, позвала на наставак дијалога Београда и Приштине истичући да се мора наћи рјешење прихватљиво за обје стране по питању гласања Срба на Космету на изборима 3. априла које организује Србија.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији
Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО) Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО)
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 0m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 42m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 10m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 31m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 40m
    0