Вучић: Увредљиво не дочекати госта, али свако бира свој пут

15.12.2020. 19:34
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су политичари у Сарајеву који су одбили да се састану са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом показали непоштовање према БиХ.

Коментаришући поступак чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, који су одбили да се данас у Сарајеву састану са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом, Вучић је рекао да је у Србији срамота не дочекати госта на најбољи могући начин и нагласио да није Лавров тај који не поштује БиХ, него Џаферовић и Комшић.

- Аргументација коју сам чуо да је Сергеј Лавров говорио о војној неутралности Републике Српске... Па чекајте људи, ви сваки дан говорите да се налазите на евроатлантском путу, а да то нису закључци чак ваше земље. Није Сергеј Лавров тај који не поштује вашу земљу, него је ви не поштујете -  нагласио је Вучић.

Он је подсјетио да многи од политичких представника Сарајева говоре да је за њих Косово независно, а да то није закључак ниједног органа у БиХ, те истакао да Београд није због тога прекинуо односе или представници Србије скупове.

- Нисам због тога прекинуо контакте, чак ни када сам умало линчован, убијен у Сребреници - нагласио је Вучић.

Он је поручио да Србија, за разлику од Црне Горе, неће да уводи санкције Руској Федерацији и примијетио да земље у региону различито доносе своје одлуке, а да је поносан што Србија одлуке доноси самостално и што има снагу да их спроводи у дјело.

Вучић је критиковао поређење у Сарајеву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Хитлером, истичући да поређење представника српског народа, који је највише страдао у региону од фашизма, са Хитлером, јесте такође дио фалсификовања историјских чињеница.

- То се тиче покушаја да је у главе многих људи ушло фалсификовање историјских чињеница и да многи заборављају да су убедљиво најстрадалнији на овим просторима - више него остали југословенски народи заједно, били управо Срби - рекао је Вучић.

Он је додао да је не може да разумије такво поређење, због различитих политичких разлога, са неким ко је спровео Холокауст и да на то не реагује нико у такозваној међународној заједници.

- За нас то није нормално, али то за нас неће бити разлог да немамо састанак са неким из БиХ, зато што не видим алтернативу разговору - нагласио је Вучић.

Он је рекао да претпоставља да ће и на ово што је изрекао, без иједне увреде, услиједити салве увреда.

- Зато што неки мисле да им је све дозвољено и да могу да кажу шта год пожеле против било кога, а да њима нико не сме да каже ништа, па чак ни то шта мисли - рекао је Вучић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 34m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 18m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 2m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 8m
    0