Вуковцима бесплатно полагање возачког испита

30.04.2024. 11:36
5
ИЗВОР: srna.rs

Општинска управа Источно Ново Сарајево финансираће цјелокупан износ полагања возачког испита за све вуковце завршних разреда Средње школе "28. јуни" и Средњошколског центра "Источна Илиџа", који имају пребивалиште на подручју ове локалне заједнице.

За одличне ученике који не буду имали све закључене петице, општина ће суфинансирати трошкове полагања испита 50 одсто од укупног износа, саопштено је из Општинске управе Источно Ново Сарајево.

Начелник општине Јован Катић поручио је да је Источно Сарајево универзитетски град и да је циљ Општинске управе да улагањем у изврсност подстакну и наредне генерације да се труде и остварују изврсне резултате, како би били адекватно награђени за свој труд.

Катић је изразио наду да ће ученици овим бити мотивисати да образовање наставе на неком од факултета у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, општина ће их и даље пратити на њиховом путу кроз студентске стипендије и финансијске помоћи, у нади да ће изврсни млади људи у годинама које слиједе бити носиоци даљег развоја и напретка ове локалне заједнице и града.

- Од првог дана живимо визију најпожељнијег мјеста за живот у земљи и вјерујемо да је и овај корак пут ка томе да то постане стварност. Зато, идемо даље, уз изврсне подстицаје за изванредно залагање - нагласио је Катић.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Majka 30.04.2024. 16:07
    Interesuje me gde se prijavljuje.
  • Generic placeholder image
    Mladen 30.04.2024. 14:35
    Е мој начелниче и остала назови руководства , па смјешни сте и трагикомични хееј.
    Па зар је то порука нашој омладини - упусти се у модерно гладијаторство да си тзв вуковац , да бубаш знање да би имао глупо звање вуковца за један возачки испит, 100 км матуре , 100 км стипендије…
    Е мој народе уништиле су нас године комуњарштине.
    У озбиљним државама ти ђаци што имају одличан просјек са 25-26година су веч загазили у озбиљна звања, позиције и плате , отварају им се многе перспективе а ми и даље дјецу шаљемо на глупе екскурзије и трсимо се да нам дјеца изгледају као старлете на тој промоцији кича званој матура и пунољетство. Пропали смо начисто.
  • Generic placeholder image
    Borko 30.04.2024. 12:54
    Što su se prodobrili nešto te 100 KM za maturu te sad ovo,ups umalo zaboravih pa ovo je izborna godina.
  • Generic placeholder image
    Anonimus 30.04.2024. 12:26
    kakva obuka to su stipse i ovo će probati da se izvuku
  • Generic placeholder image
    Mirko 30.04.2024. 12:23
    Hoće li platiti i obuku ili samo polaganje?
Повезане вијести
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    9h 47m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    9h 54m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    6h 36m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    10h 3m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    7h 19m
    0