Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita

30.04.2024. 11:36
5
IZVOR: srna.rs

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo finansiraće cjelokupan iznos polaganja vozačkog ispita za sve vukovce završnih razreda Srednje škole "28. juni" i Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža", koji imaju prebivalište na području ove lokalne zajednice.

Za odlične učenike koji ne budu imali sve zaključene petice, opština će sufinansirati troškove polaganja ispita 50 odsto od ukupnog iznosa, saopšteno je iz Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Jovan Katić poručio je da je Istočno Sarajevo univerzitetski grad i da je cilj Opštinske uprave da ulaganjem u izvrsnost podstaknu i naredne generacije da se trude i ostvaruju izvrsne rezultate, kako bi bili adekvatno nagrađeni za svoj trud.

Katić je izrazio nadu da će učenici ovim biti motivisati da obrazovanje nastave na nekom od fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, opština će ih i dalje pratiti na njihovom putu kroz studentske stipendije i finansijske pomoći, u nadi da će izvrsni mladi ljudi u godinama koje slijede biti nosioci daljeg razvoja i napretka ove lokalne zajednice i grada.

- Od prvog dana živimo viziju najpoželjnijeg mjesta za život u zemlji i vjerujemo da je i ovaj korak put ka tome da to postane stvarnost. Zato, idemo dalje, uz izvrsne podsticaje za izvanredno zalaganje - naglasio je Katić.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Majka 30.04.2024. 16:07
    Interesuje me gde se prijavljuje.
  • Generic placeholder image
    Mladen 30.04.2024. 14:35
    E moj načelniče i ostala nazovi rukovodstva , pa smješni ste i tragikomični heej.
    Pa zar je to poruka našoj omladini - upusti se u moderno gladijatorstvo da si tzv vukovac , da bubaš znanje da bi imao glupo zvanje vukovca za jedan vozački ispit, 100 km mature , 100 km stipendije…
    E moj narode uništile su nas godine komunjarštine.
    U ozbiljnim državama ti đaci što imaju odličan prosjek sa 25-26godina su več zagazili u ozbiljna zvanja, pozicije i plate , otvaraju im se mnoge perspektive a mi i dalje djecu šaljemo na glupe ekskurzije i trsimo se da nam djeca izgledaju kao starlete na toj promociji kiča zvanoj matura i punoljetstvo. Propali smo načisto.
  • Generic placeholder image
    Borko 30.04.2024. 12:54
    Što su se prodobrili nešto te 100 KM za maturu te sad ovo,ups umalo zaboravih pa ovo je izborna godina.
  • Generic placeholder image
    Anonimus 30.04.2024. 12:26
    kakva obuka to su stipse i ovo će probati da se izvuku
  • Generic placeholder image
    Mirko 30.04.2024. 12:23
    Hoće li platiti i obuku ili samo polaganje?
Povezane vijesti
Sutra obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade Sutra obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    19h 12m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    19h 17m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    20h 9m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    20h 23m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    13h 20m
    4