Вуковић и Лучић уручиће Шиповцу енглески превод "Дневник ратног хирурга"

12.09.2020. 12:46
0
ИЗВОР: Srna

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић у понедјељак, 14. септембра, уручиће генералном директору Новинске агенције Републике Српске – СРНА Радмилу Шиповцу енглески превод књиге "Дневник ратног хирурга", доктора Миодрага Лазића, чије је штампање обезбиједила Градска управа.

Књига "Дневник ратног хирурга", коју је постхумно објавила СРНА, преведена је на енглески језик, а трошкове превода финансирала је Градска управа Источног Сарајева, у складу са ранијим договором са представницима Градске управе Ниша.

Вуковић је рекао раније да је са Градском управом Ниша договорено да књига "Дневник ратног хирурга" буде преведена на руски и енглески језик, саопштено је из Градске управе.

-Договорили смо да са Новинском агенцијом Републике Српске – СРНА и породицом обезбиједимо још квалитетније издање новообјављене књиге- најавио је тада Вуковић, послије разговора са руководством града Ниша.

Састанку, на којем ће Шиповцу бити уручена енглеска верзија књиге "Дневник ратног хирурга", присуствоваће директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац и академик Мирко Шошић.

Састанак ће бити одржан у 13.00 часова у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

Градска управа Источног Сарајева обезбиједила је превод на енглески језик још једног значајног дјела, књиге "Јени Лигтенберг-Ратни дневник Пале 1993-1995", коју је приредио академик Мирко Шошић.

Коментари 0
Повезане вијести
Лучић: Цијенити жртву сарајевских Срба Лучић: Цијенити жртву сарајевских Срба
Берјан: Покренућу иницијативу да се сви званичници у Српској подвргну тестирању на дроге Берјан: Покренућу иницијативу да се сви званичници у Српској подвргну тестирању на дроге
Лучић: Срби нису устукнули пред највећом војном силом Лучић: Срби нису устукнули пред највећом војном силом
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    12h 53m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    12h 9m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    9h 25m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    7h 47m
    0
  • Данас Марковдан
    16h 35m
    0