Вуковић: Нема обољелих, морамо бити спремни за сваки сценарио

27.03.2020. 13:48
0
ИЗВОР: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да у овом граду тренутно нема обољелих од вируса корона, али да је потребно предузети одговарајуће мјере у случају да до тога дође, те обезбиједити локацију и простор у који би била смјештена лица за која се установи да су позитивна на овај вирус.

- Морамо бити спремни да на подручју града Источно Сарајево припремимо одговарајући простор за карантин у који би била смјештена лица за која се, евентуално, утврди да су позитивна на вирус корона. Морамо бити спремни за сваки сценарио који нас очекује, па и за ескалацију ситуације - рекао је Вуковић.

Он је указао да на подручју града има много објеката јавне употребе који су тренутно слободни и у које би, по потреби, могла да буду смјештена обољела лица, те да је разговарано о могућностима да карантин буде обезбијеђен у студентским домовима или у спортским дворанама, саопштено је из Градске управе.

Вуковић је нагласио да Источно Сарајево може одговорити задатку у случају могуће ескалације ситуације и појаве вируса корона на овом подручју.

- О томе сам разговарао и са директором Болнице `Србија` /Небојшом Шешлијом/ и сагласили смо се да морамо знати шта треба радити уколико до таквих околности дође - рекао је Вуковић.

Према његовим ријечима, сложеност организације града Источно Сарајево не би требало да представља проблем, већ напротив, то може бити одређена предност у смислу боље организације одређених активности, обезбјеђивања финансијских средстава и свега осталог о чему треба размишљати у оваквој ситуацији.

Вуковић је најавио да ће ускоро бити припремљен протокол о начину понашања и активностима које ће бити предузете у случају да се на подручју града појави одређен број обољелих.

- У наредних дан - два разговараћу са директорима студентских центара и спортских дворана, а затим и начелницима општина како бисмо ускладили мјере и активности, те направили заједнички протокол за случај да ова ситуација ескалира - закључио је Вуковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 28m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 33m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 42m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 21m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 49m
    0