Vuković: Nema oboljelih, moramo biti spremni za svaki scenario

27.03.2020. 13:48
0
IZVOR: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da u ovom gradu trenutno nema oboljelih od virusa korona, ali da je potrebno preduzeti odgovarajuće mjere u slučaju da do toga dođe, te obezbijediti lokaciju i prostor u koji bi bila smještena lica za koja se ustanovi da su pozitivna na ovaj virus.

- Moramo biti spremni da na području grada Istočno Sarajevo pripremimo odgovarajući prostor za karantin u koji bi bila smještena lica za koja se, eventualno, utvrdi da su pozitivna na virus korona. Moramo biti spremni za svaki scenario koji nas očekuje, pa i za eskalaciju situacije - rekao je Vuković.

On je ukazao da na području grada ima mnogo objekata javne upotrebe koji su trenutno slobodni i u koje bi, po potrebi, mogla da budu smještena oboljela lica, te da je razgovarano o mogućnostima da karantin bude obezbijeđen u studentskim domovima ili u sportskim dvoranama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vuković je naglasio da Istočno Sarajevo može odgovoriti zadatku u slučaju moguće eskalacije situacije i pojave virusa korona na ovom području.

- O tome sam razgovarao i sa direktorom Bolnice `Srbija` /Nebojšom Šešlijom/ i saglasili smo se da moramo znati šta treba raditi ukoliko do takvih okolnosti dođe - rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, složenost organizacije grada Istočno Sarajevo ne bi trebalo da predstavlja problem, već naprotiv, to može biti određena prednost u smislu bolje organizacije određenih aktivnosti, obezbjeđivanja finansijskih sredstava i svega ostalog o čemu treba razmišljati u ovakvoj situaciji.

Vuković je najavio da će uskoro biti pripremljen protokol o načinu ponašanja i aktivnostima koje će biti preduzete u slučaju da se na području grada pojavi određen broj oboljelih.

- U narednih dan - dva razgovaraću sa direktorima studentskih centara i sportskih dvorana, a zatim i načelnicima opština kako bismo uskladili mjere i aktivnosti, te napravili zajednički protokol za slučaj da ova situacija eskalira - zaključio je Vuković.

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO) U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO)
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    8h 55m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    4h 21m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    4h 31m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 36m
    0
  • Saslušana majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić
    11h 15m
    0