Вуковић: Почела испорука заштитне опреме здравственим установама

07.04.2020. 18:25
0
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.net

Град Источно Сарајево почео је испоруку првог контингента заштитне опреме, првенствено заштитних маски и визира, здравственим установама на подручју Источног Сарајева, потврдио је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

- Болници Србија испоручено је јуче 1.500 вишекратних, заштитних маски, као и 30 комада визира, које је Градска управа обезбиједила у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву. У току дана заштитне маске биће испоручене Дому здравља ‘Др Љубомир Ћеранић’, Психијатријској болници Соколац и Удружењу пензионера у тој општини. Наредних дана, како смо и најавили, одговарајуће количине заштитне опреме биће уручене свим осталим домовима здравља у нашем граду, као и Амбуланти ‘Стари Град’ на Хреши - рекао је Вуковић.

 Вуковић је рекао да је обезбијеђено и 1.400  вишекратних заштитних маски које су данас уручене припадницима Полицијске управе Источно Сарајево.

- Осим испоруке опреме здравственим установама и полицији, настојаћемо да обезбиједимо заштитне маске за Дом за старија лица ‘Натура’ у Палама,  Дом за старија лица Источно Сарајево, али и за институције, удружења и организације којима би ова заштитна опрема  била корисна - истакао је Вуковић.

 Вуковић је додао да је одређена количина заштитне опреме предвиђена и за припаднике Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево, који пружају подршку општинским штабовима за ванредне ситуације и активно учествују у дезинфекцији јавних површина у граду.

- Град Источно Сарајево обезбиједио је и адекватан простор за смјештај и исхрану здравствених радника из Болнице ‘Србија’, који због контакта са обољелим и потенцијално обољелим пацијентима не би требало да бораве у кругу својих породица, за вријеме трајања епидемије - рекао је Вуковић.

Вуковић је најавио да ће одређена количина заштитних визира бити уручена болницама у источном дијелу Републике Српске.

- С обзиром на то да смо обезбиједили довољну, почетну, количину визира за Болницу ‘Србија’, у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, израђена је додатна количина заштитних визира који ће бити уручени болницама у источном дијелу Републике Српске. Инфективним одјељењима болница у Фочи, Требињу, Невесињу, Бијељини и Зворнику наредних дана биће испоручено по 20 визира - најавио је Вуковић.

Вуковић је нагласио да руководство Градске управе интензивно тражи добављача који би могао да испоручи потребну количину заштитних одијела за здравствене раднике који су у директном контакту са обољелим и потенцијално обољелим лицима, те да настоји да обезбиједи већу количину одговарајућих средстава за дезинфекцију јавних простора.

Коментари 0
Повезане вијести
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа" Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа"
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 53m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 35m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 8m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 42m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 27m
    3