Вулин: Спремали су атентат на Вучића

21.01.2022. 20:14
0
ИЗВОР: Танјуг

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да је посредством Европола и службених видова комуникције између полиција, 14. јануара српска полиција добила информацију под ознаком хитно о постојању организоване криминализоване групе која има за циљ убиство, атентат на предсједника Србије Александра Вучића.

- Након што смо се у више експертских нивоа уверили у квалитет и вредност добијене информације припадниции МУП-а и BIA, заједно са Европолом, као и партнерским службама од којих смо информацију добили, покренули смо опсежну акцију на утврђивању идентитета свих припадника ове злочиначке организације, а на њеном челу је Радоје Звицер, црногорски држављанин за којим је Србија већ расписала потерницу - рекао је Вулин.

Навео је да је Звицер организатор и један од вођа кавачког клана одговоран за шверц и илегалну продају наркотика, али и организацију и наручивање више убистава.

- Да ли је он ову групу, окупио и организовао сам или је добио наредбу од свог политичког вође тек ће утврдити истрага, а до тада ће МУП и БИА о свим сазнањима обавеставати Тужилаштво за организовани криминал - рекао је Вулин на конференцији за новинаре.

Коментари 0
Повезане вијести
Први регрути у Србији у касарнама наредне године Први регрути у Србији у касарнама наредне године
Вучић: Са Шолцем се састајем јер је ЕУ циљ Србије Вучић: Са Шолцем се састајем јер је ЕУ циљ Србије
Из Њемачке у Србију стигао ултиматум – запакован у честитку Из Њемачке у Србију стигао ултиматум – запакован у честитку
Најчитаније
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  5h 47m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  4h 58m
  0
 • Крађа у Палама
  6h 1m
  0
 • Ухапшено лице осумњичено за промет наркотицима у Источном Сарајеву
  1h 35m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  5h 2m
  0