Vulin: Spremali su atentat na Vučića

21.01.2022. 20:14
0
IZVOR: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je posredstvom Evropola i službenih vidova komunikcije između policija, 14. januara srpska policija dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizovane kriminalizovane grupe koja ima za cilj ubistvo, atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Nakon što smo se u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije pripadnicii MUP-a i BIA, zajedno sa Evropolom, kao i partnerskim službama od kojih smo informaciju dobili, pokrenuli smo opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, a na njenom čelu je Radoje Zvicer, crnogorski državljanin za kojim je Srbija već raspisala poternicu - rekao je Vulin.

Naveo je da je Zvicer organizator i jedan od vođa kavačkog klana odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika, ali i organizaciju i naručivanje više ubistava.

- Da li je on ovu grupu, okupio i organizovao sam ili je dobio naredbu od svog političkog vođe tek će utvrditi istraga, a do tada će MUP i BIA o svim saznanjima obavestavati Tužilaštvo za organizovani kriminal - rekao je Vulin na konferenciji za novinare.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prvi regruti u Srbiji u kasarnama naredne godine Prvi regruti u Srbiji u kasarnama naredne godine
Vučić: Sa Šolcem se sastajem jer je EU cilj Srbije Vučić: Sa Šolcem se sastajem jer je EU cilj Srbije
Iz Njemačke u Srbiju stigao ultimatum – zapakovan u čestitku Iz Njemačke u Srbiju stigao ultimatum – zapakovan u čestitku
Najčitanije
 • Nezgoda u Dečanskoj ulici, automobil otkinuo stub ulične rasvjete
  7h 7m
  0
 • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnom Novom Sarajevu
  19h 9m
  0
 • Minimalac u Srpskoj 650 KM
  13h 22m
  0
 • Da li se nekadašnji gigant definitivno gasi?
  15h 11m
  0
 • Svjedok: Pričao sam sa djetetom da ne čuje kako mu siluju majku
  14h 48m
  0