Вунене чарапе су преко ноћи постале модни хит, а разлог ће вас дирнути у срце

14.12.2019. 13:07
0
ИЗВОР: Blic.rs

Чарапице, приглавке, назувци, натикаче, попке, шуњалице – како год звали ове вунене чарапе – постале су прави хит међу твитерашима, и то из једног хуманог разлога.

Милован је особа са инвалидитетом, потребан му је посебан електрични кревет, а његове мајка и бака плету чарапе и продају их, како би сакупиле новац посебан, електрични кревет погодан Миловану.

Милован Галић (34) из Житишта, везан је за инвалидска колица дуже од деценије: приликом скока у воду, задобио је прелом вратног дијела кичме када је имао 22 године.

Недавно је објавио једну фотографију вунених ремек-дјела, а онда, ни не слутећи, започео праву модну револуцију на Твитеру: фотографија је почела да се шири мрежама брзином муње, а потражња за плетеним чарапама све је већа.

Из поштовања према ручном раду, али и носталгије (“моја бака је плела те чарапе, носили смо их као дјеца”), Милован је чак и добио грдњу што их продаје тако јефтино – за 250 динара.

Било како било, жеља да помогну Миловану засигурно је ипак јача од било ког модног осјећаја, па су тако многи плаћали и више од иницијалне цијене.

Како је Милован рекао, један човјек му је већ уплатио 10.000 динара за десет пари чарапа. Поруџбине се гомилају, не могу мајка и бака да постигну толико да плету. Зато је било потребно и да убјеђујемо Милована да напишемо текст о њему.

– Немојте, не знам кад ћемо стићи да испоштујемо ове људе који су већ наручили – рекао је скромни младић из Житишта.

Али, нису потребне чарапе да би се некоме помогло, зар не?

И сам Милован помагао је када је за то био у прилици – 2014. године поклонио је Црвеном крсту у општини житиште нова инвалидска колица како би помогао особама са инвалидитетом из поплављеног подручја.

– Ова сам добио у случају да ми се покваре моја инвалидска колица на електрични погон. Како већ годинама стоје на тавану, а моја електрична ме добро служе, мислио сам да ће некоме затребати. Знам како је особама са инвалидитетом тежак живот и у нормалним околностима, а могу да замислим како се такве особе осјећају кад се нађу у проблемима изазваним поплавом – рекао је он тада.

Иначе, Милован Галић је првак Европе у боћању, активан је у друштвеном животу општине Житиште, а оснивач је и спортског клуба за особе са инвалидитетом “Бегеј”.

Коментари 0
Повезане вијести
У чарапама шверцовао 59.000 евра У чарапама шверцовао 59.000 евра
Рукотворине Слободанке Бјековић из Сокоца обишле свијет (ВИДЕО) Рукотворине Слободанке Бјековић из Сокоца обишле свијет (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    17h 52m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    17h 59m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    14h 41m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    9h 19m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    9h 51m
    0