За борце Другог пјешадијског батаљона 8. јун најтужнији дан

05.06.2024. 12:55
3
ИЗВОР: srna.rs

Борачка организација Источно Ново Сарајево саопштила је да је 8. јун 1992. године најтужнији дан бораца Другог пјешадијског батаљона, Прве сарајевске механизоване бригаде и општине Српско Ново Сарајево јер је тога дана у одбрани својих породица и српске земље живот дало 16 бораца Војске Републике Српске, а њих 30 је теже и лакше рањено.

- На овај дан прије 32 године непријатељске снаге су напале положаје српских бораца на Мојмилу брду, у улицама Озренска, Загорска и Миликладска. Циљ знатно бројнијих непријатељских снага био је да овладају овим простором на којем је живјело већинско српско становништво, а тиме би имали под својом контролом насеље Лукавица и путну комуникацију - подсјетили су из Борачке организације Источно Ново Сарајево.

У саопштењу се наводи да су, свјесни своје одговорности и да им се иза прве линије положаја налазе породице, борци пружили жесток отпор непријатељу, а бившим комшијама сврстаним у јединице зелених беретки и патриотске лиге нанесени су велики губици у људству.

- Борбе су непрекидно трајале цијели дан, у једном моменту су пробијени српски положаји, крвожедне комшије упадају у кућу Драшковића и убијају Драшковић Тодора, дијете од шест година које је сједило у крилу помајке, а њу рањавају и остављају живу да тугује. Исти дан снајперским хицем непријатељ убија тринаестогодишњу дјевојчицу Дијану Ћосовић. Консолидовањем снага српски борци успијевају да непријатеља врате и задрже раније успостављене линије - истиче се у саопштењу општинске Борачке организације.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Srboljub 06.06.2024. 11:32
    Oj ture, nismo mi isti niti ćemo ikada biti. Vi ste u svakoj prilici pokazivali želju da ubijate srpsku djecu, uključujući i novorođenčad od nekoliko mjeseci. To ste radili i 90-ih. Vi ste monstruozni zločinci i sluge svakom okupatoru. To je u vama i to vam je najvažniji dio identiteta. Svojim pisanjem potvrđuješ da Srbi moraju biti uvijek svjesni da je svako ture potencijalni koljač srpske djece.
  • Generic placeholder image
    Realista 06.06.2024. 08:45
    Bože daj da nam komšije više nikad ne ubijaju djecu.Neka pravda bude osveta
  • Generic placeholder image
    Skijaš 05.06.2024. 15:31
    Bože daj da nam komšije više nikada ne ubijaju djecu. Neka pravda bude osveta.
Повезане вијести
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 35m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 58m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 31m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 28m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 19m
    0