За борце Другог пјешадијског батаљона 8. јун најтужнији дан

05.06.2024. 12:55
3
ИЗВОР: srna.rs

Борачка организација Источно Ново Сарајево саопштила је да је 8. јун 1992. године најтужнији дан бораца Другог пјешадијског батаљона, Прве сарајевске механизоване бригаде и општине Српско Ново Сарајево јер је тога дана у одбрани својих породица и српске земље живот дало 16 бораца Војске Републике Српске, а њих 30 је теже и лакше рањено.

- На овај дан прије 32 године непријатељске снаге су напале положаје српских бораца на Мојмилу брду, у улицама Озренска, Загорска и Миликладска. Циљ знатно бројнијих непријатељских снага био је да овладају овим простором на којем је живјело већинско српско становништво, а тиме би имали под својом контролом насеље Лукавица и путну комуникацију - подсјетили су из Борачке организације Источно Ново Сарајево.

У саопштењу се наводи да су, свјесни своје одговорности и да им се иза прве линије положаја налазе породице, борци пружили жесток отпор непријатељу, а бившим комшијама сврстаним у јединице зелених беретки и патриотске лиге нанесени су велики губици у људству.

- Борбе су непрекидно трајале цијели дан, у једном моменту су пробијени српски положаји, крвожедне комшије упадају у кућу Драшковића и убијају Драшковић Тодора, дијете од шест година које је сједило у крилу помајке, а њу рањавају и остављају живу да тугује. Исти дан снајперским хицем непријатељ убија тринаестогодишњу дјевојчицу Дијану Ћосовић. Консолидовањем снага српски борци успијевају да непријатеља врате и задрже раније успостављене линије - истиче се у саопштењу општинске Борачке организације.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Srboljub 06.06.2024. 11:32
  Oj ture, nismo mi isti niti ćemo ikada biti. Vi ste u svakoj prilici pokazivali želju da ubijate srpsku djecu, uključujući i novorođenčad od nekoliko mjeseci. To ste radili i 90-ih. Vi ste monstruozni zločinci i sluge svakom okupatoru. To je u vama i to vam je najvažniji dio identiteta. Svojim pisanjem potvrđuješ da Srbi moraju biti uvijek svjesni da je svako ture potencijalni koljač srpske djece.
 • Generic placeholder image
  Realista 06.06.2024. 08:45
  Bože daj da nam komšije više nikad ne ubijaju djecu.Neka pravda bude osveta
 • Generic placeholder image
  Skijaš 05.06.2024. 15:31
  Bože daj da nam komšije više nikada ne ubijaju djecu. Neka pravda bude osveta.
Повезане вијести
Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа
Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  18h 36m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  23h 18m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  17h 18m
  5
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  17h 31m
  0
 • Хаос на Зрћу: Туристи претрпјели тешке повреде
  15h 18m
  0