За дјецу обољелу од рака, своју косу донирало је 145 дјечака и дјевојчица

22.10.2024. 11:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У акцији шишања и даривања косе симболичног назива "Моја коса, твоја коса" коју организује Удружење "Срце за дјецу обољелу од рака" у Сарајеву, за два сата је 145 донатора даривало своју косу. Дјеца са својим родитељима долазе из цијеле Босне и Херцеговине. Рекао је ово Фикрет Кубат, директор Удружења "Срце за дјецу обољелу од рака" који је поносан на дјевојчице и дјечаке који са својим родитељима долазе у Сарајево Сити Центар (СЦЦ), како би донирали косу за дјецу обољелу од рака.

- Од почетка пројекта, било је близу 20.000 донатора косе. До сада је направљено близу 85 за дјецу са привременим или трајним губитком косе. Пројект је оправдао сва очекивања, а најважније очекивање те дјеце, дјевојчица који се суочавају са најтежим обољењима. Њихови родитељи, али сви ми као Босанци и Херцеговци, можемо да будемо сретни - рекао је Кубат, преноси Фена.

Захвалио је амбасадорици Удружења Амри Џеко на подршци, опшини Центар, донатору Дипломатском базару у БиХ који финансијских подржава хуману причу.

Такође је и Амра Џеко донирала своју косу за дјецу обољелу од рака. Каже да пројект "Моја коса твоја коса", расте сваке године, и све већи број добрих људи и дјеце, постаје дио те лијепе, хумане мисије.

- Сретна сам што сам коцкица мозаика који ради добре ствари за дјецу која су доживјела губитак косе. Захваљујем нашој дјеци и њиховим родитељима, који их тако дивно одгајају - поручила је Џеко.

Срђан Мандић, начелник опшине Центар изразио је задовољство што је дио приче и привилегован је, каже, што је општина партнер организације.

Пројект "Моја коса твоја коса" има за циљ побољшање емоционалног и психичког здравља хематоонколошких пацијената, те реинтеграцију рањивих скупина у породицу, школу и ширу заједницу осигуравањем медицинских перика.

Перике из радионице удружења доступне су, потпуно бесплатно, сваком дјетету које има привремени или трајни губитак косе како би вратило самопоуздање и успјешно се уклопило у своју матичну средину.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ жели да напусти више од трећине младих БиХ жели да напусти више од трећине младих
Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
Иако нема снијега, зимска опрема је обавезна од 1. новембра Иако нема снијега, зимска опрема је обавезна од 1. новембра
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    17h 59m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    13h 17m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    11h 40m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    12h 11m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    16h 33m
    0