За годину дана убијено 14 жена у БиХ

22.05.2024. 12:50
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

 

За годину у БиХ је убијено 14 жена. Најновији случај у Тузли поново је шокирао јавност, када се сазнало да је Мујага Чичкушић, запослен у УКЦ Тузла, убио супругу и двоје малољетне дјеце, те починио самоубиство.

Прошле године, 7. маја, Мухарем Субашић (60) у тузланском насељу Кројчица сјекиром је убио супругу Каду Субашић.

Мевлудин Аљић (58) је 20. августа 2023. у насељу Подгајеви код Живиница хицима из ватреног оружја усмртио невјенчану супругу Тахиру Чамџић (52), а потом починио самоубиство. Крајем истог мјесеца у Завидовићима Мерсуд Халиловић (45) хицима из ловачке пушке убио је своју невјенчану супругу Аиду Дендић (33), а потом починио самоубиство.

Забрана приласка дјетету

Нермин Сулејмановић је 11. августа прошле године свирепо убио Низаму Хећимовић. У свом крвавом походу убио је још два мушкарца. Оца и сина, турске држављане, Дениса и Ондера Џенгиза.

У Бијељини, у насељу Велика Обарска, М. В. (18) је 2. децембра 2023. године сјекиром убио мајку С. В. (50), чије је тијело запалио. У Добрљину код Босанског Новог 30. децембра 2023. Жељко З. (65) убио је своју мајку Зорку З. (86) и сестру Љиљану К. (58), а потом хицем из ватреног оружја починио самоубиство.

У Сарајеву је Анел Бећировић 12. новембра 2023. године, упркос забрани приласка и приликом предаје дјетета мајци, хицем из пиштоља убио Емиру Маслан, пише Аваз.

Убио је мађарски држављанин

Селма Балуковић (48) убијена је у Липници 20. фебруара 2024. године, а њен партнер, мађарски држављанин Ерно Сзабо Цсаки (50) покушао је починити самоубиство.

Рефик Мујединовић је 8. маја ове године сјекиром усмртио супругу Халиду Мујединовић, а онда отишао у Сребреник, гдје се објесио у дворишту куће. У насељу Миљевина код Фоче Радомир Андрић пиштољем је убио супругу Милеву, а потом себи одузео живот.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра црвено упозорење, температура до 40 степени Сутра црвено упозорење, температура до 40 степени
Прва сигурна кућа за LGBTIQ+ особе у БиХ нуди физичку и психичку сигурност Прва сигурна кућа за LGBTIQ+ особе у БиХ нуди физичку и психичку сигурност
Највеће запљене дроге у БиХ Највеће запљене дроге у БиХ
Најчитаније
 • Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка
  6h 37m
  0
 • Пожар на далеководу на граници Црне Горе и БиХ: Потребни хеликоптери?
  5h 54m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  11h 29m
  0
 • Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје
  4h 39m
  0
 • Велики пожар на Илиџи: Гори зграда
  3h 58m
  0