Za godinu dana ubijeno 14 žena u BiH

22.05.2024. 12:50
0
IZVOR: srpskainfo.com

 

Za godinu u BiH je ubijeno 14 žena. Najnoviji slučaj u Tuzli ponovo je šokirao javnost, kada se saznalo da je Mujaga Čičkušić, zaposlen u UKC Tuzla, ubio suprugu i dvoje maloljetne djece, te počinio samoubistvo.

Prošle godine, 7. maja, Muharem Subašić (60) u tuzlanskom naselju Krojčica sjekirom je ubio suprugu Kadu Subašić.

Mevludin Aljić (58) je 20. avgusta 2023. u naselju Podgajevi kod Živinica hicima iz vatrenog oružja usmrtio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a potom počinio samoubistvo. Krajem istog mjeseca u Zavidovićima Mersud Halilović (45) hicima iz lovačke puške ubio je svoju nevjenčanu suprugu Aidu Dendić (33), a potom počinio samoubistvo.

Zabrana prilaska djetetu

Nermin Sulejmanović je 11. avgusta prošle godine svirepo ubio Nizamu Hećimović. U svom krvavom pohodu ubio je još dva muškarca. Oca i sina, turske državljane, Denisa i Ondera Džengiza.

U Bijeljini, u naselju Velika Obarska, M. V. (18) je 2. decembra 2023. godine sjekirom ubio majku S. V. (50), čije je tijelo zapalio. U Dobrljinu kod Bosanskog Novog 30. decembra 2023. Željko Z. (65) ubio je svoju majku Zorku Z. (86) i sestru Ljiljanu K. (58), a potom hicem iz vatrenog oružja počinio samoubistvo.

U Sarajevu je Anel Bećirović 12. novembra 2023. godine, uprkos zabrani prilaska i prilikom predaje djeteta majci, hicem iz pištolja ubio Emiru Maslan, piše Avaz.

Ubio je mađarski državljanin

Selma Baluković (48) ubijena je u Lipnici 20. februara 2024. godine, a njen partner, mađarski državljanin Erno Szabo Csaki (50) pokušao je počiniti samoubistvo.

Refik Mujedinović je 8. maja ove godine sjekirom usmrtio suprugu Halidu Mujedinović, a onda otišao u Srebrenik, gdje se objesio u dvorištu kuće. U naselju Miljevina kod Foče Radomir Andrić pištoljem je ubio suprugu Milevu, a potom sebi oduzeo život.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje 32 godine od egzodusa iz doline Neretve Obilježavanje 32 godine od egzodusa iz doline Neretve
Dnevnica u BiH kao satnica u Evropi Dnevnica u BiH kao satnica u Evropi
Zemljotres u BiH Zemljotres u BiH
Najčitanije
  • Valentina Tereškova, tekstilna radnica i prva žena u svemiru
    8h 45m
    0
  • Obilježena krsna slava hrama u Ćavarinama kod Sokoca (FOTO)
    7h 15m
    0
  • Španci furiozno slomili Hrvatsku
    22h 33m
    0
  • Biće toplije nego što je najavljeno, stižu i tropske noći
    5h 0m
    0
  • "Novi Zejtinlik" - dokaz velike žrtve za Srpsku
    5h 18m
    0