За пливање за Часни крст у Војковићима до сада пријављен 51 такмичар

14.01.2023. 09:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Традиционално богојављенско пливање за Часни крст биће одржано у четвртак, 19. јануара, у ријеци Жељезници у Војковићима у општини Источна Илиџа, а до сада се пријавио 51 такмичар.

Предсједник Организационог одбора ове манифестације Ранко Скакавац рекао је Срни да пријаве трају до понедјељка, 16. јануара, те да ће побједник добити златник, а остали учесници дипломе и медаље.

Старт пливачке трке, која се одржава осми пут у Војковићима налази се испод Моста Ратка Мочевића, а за Часни крст треба пливати 33 метра која симболизују број година живота Исуса Христа.

Скакавац је рекао да богојављенско пливање организују Српско културно-умјетничко друштво "Војковићи", општина Источна Илиџа и Центар за културу и информисање Источна Илиџа.

Претходно ће у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског бити служена Света литургија са почетком у 9.00 часова.

Литија ће испред храма кренути у 11.30 часова, када ће бити одржано и пливање.

За 13.00 часова је планиран ручак и додјела награда.

Богојављенско пливање биће организовано и у Трнову, а пливаће се у ријеци Жељезници, на локалитету излетишта Казани.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 27m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1h 51m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    22h 44m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    16h 35m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    1h 45m
    0