За сутра издато наранџасто и жуто упозорење

04.06.2020. 13:08
0
ИЗВОР: СРНА

Метеоаларм је издао за сутра наранџасто упозорење због обилних падавина и врло јаког вјетра са олујним ударима за подручја Фоче, Требиња, Мостара, Сарајева и Ливна, као и жуто упозорење и за подручје Бањалуке, Приједора, Вишеграда, Тузле и Бихаћа, који се односи на вјетровито вријеме и грмљавину.

За подручје Фоче издато је наранџасто упозорење због прогнозираних обилних падавина и врло јаког југозападног вјетара са олујним ударима и најјачим ударом вјетра већим од 65 километара на час, те жуто упозорење због честих и локално јачих грмљавинских непогода.

Наранџасто упозорење за подручје Требиња издато је због обилних падавина и врло јаког југозападног вјетара с олујним ударима, с обзиром на то да се очекују најјачи удари вјетра од 40 до 65 километара на час.

За Требиње је издато жуто упозорење због честих и локално јачих грмљавинских процеса и непогода, те мјестимично појачаног вјетра с ударима већим од 11 метара у секунди /40 километара на час/.

За подручје Мостара објављено је наранџасто упозорење због очекиваних падавина између 60 и 90, а локално и изнад 100 литара по метру квадратном, те жуто упозорење због грмљавине и удара југа између 40 и 60 километара на час.

Наранџасто упозорење издато је и за подручје Сарајева због удара југа између 50 и 70 километара на час, те жуто упозорење због грмљавине и падавина локално између 20 и 30 литара по метру квадратном.

И за подручје Ливна издато је наранџасто упозорење, али због падавина од 50 до 80 литара по метру квадратном и удара југа од 50 до 70 километара на час и жуто упозорење због појаве грмљавине.

За подручје Бањалуке и Бихаћа издато је жуто упозорење због мјестимично појачаног вјетра са ударима већим од 11 метара у секунди /40 километара на час/ и грмљавине, а жуто упозорење због локалних грмљавинских процеса издато је и за подручје Приједора.

Због мјестимично појачаног вјетра с ударима већим од 11 метара у секунди /40 километара на час/ жуто упозорење за сутра издато је и за подручје Вишеграда.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње, док жуто упозорење значи да вријеме може бити опасно /потенцијално/ и да временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез.

Коментари 0
Повезане вијести
Упозорење метеоролога за вечерас и сутра Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
На Сокоцу дувало јачином од 92,5 километара на час На Сокоцу дувало јачином од 92,5 километара на час
Од сутра ујутру наранџасто упозорење због јаког вјетра Од сутра ујутру наранџасто упозорење због јаког вјетра
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 20m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 31m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    19h 17m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 39m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 53m
    3