За убиство Дјечака с планине 16 година и 9 мјесеци робије

20.12.2019. 10:27
0
ИЗВОР: Srpska.info

Илија Милић (72) осуђен је данас на 16 година и девет мјесеци затвора због убиства “дјечака са планине” Васиља Кнежевића (35) и покушаја убиства његовог оца Недељка (87).

Окружни суд у Бањалуци је у поновљеном поступку изрекао готово идентичну пресуду као ранију која је укинута.

Наиме, Врховни суд Републике Српске укинуо је у јуну ове године пресуду Илији Милићу којом је био осуђен на 16 и по година затвора због убиства “Дјечака с планине”.

Иако је Милић признао кривицу, пресуда је укинута након што је Врховни суд уважио жалбу Милићевог браниоца Јове Пилиповића. Адвокат Пилиповић најавио је данас након изрицања пресуде нову жалбу Врховном суду РС.

Милић је убиство извршио 10. априла прошле године на Крушеву брду у селу Пилиповина код Котор Вароши. У засједи је чекао Васиља Кнежевића на путу којим је младић водио стоку, а кад је наишао, испалио је према њему рафал из аутоматске пушке, погодивши га са пет метака. Мотив за убиство био је вишегодишњи сукоб двије породице због водовода.

У оптужници се наводи да је Милић прије злочина узео аутоматску пушку и отишао према засеоку Поток с намјером да убије Васиља. Сакрио се иза стабла букве поред локалног пута. Кад је Васиљ наишао, Милић је с удаљености од скоро два метра испалио рафал према њему. Два су га метка погодила у главу, два у лице, а један је погодио раме и врат и на мјесту је остао мртав.

Милић је са пушком у рукама отишао кући и телефоном позвао полицију. Полицајцима је изјавио да је убио комшију и позвао их да дођу у село да се преда. Милић је након тог позива поново узео пушку и отишао до куће Недељка Кнежевића, оца убијеног. Док је прилазио кући, уочио је Недељка испред па је и према њему испалио рафал. Недељко га је тада упитао: “Је л` ти мене гађаш?”, нашта му је Милић одговорио: “На тебе пуцам, тебе гађам.” Недељко је након тога неповријеђен успио да побјегне у кућу да би убрзо стигла полиција и ухапсила Милића.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    5h 23m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    8h 9m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    7h 42m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 49m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    22h 38m
    0