За викенд могућа слаба киша и пљускови

08.07.2021. 12:35
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској ће у суботу и недјељу, 10. и 11. јула, бити промјенљиво облачно вријеме, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ће бити веома вруће са максималном дневном температуром у већини крајева од 34 до 39, на сјеверу и југу локално и до 40/41 степен Целзијусов.

Увече ће доћи до јачег развоја облака и нестабилности који ће условити пљускове и грмљавину, од централног планинског појаса до сјевера, а могуће су и локалне непогоде, док ће у јужној половини земље бити суво и сунчано.

У суботу јутро ће на западу и сјеверу бити облачно, а у осталим предјелима могућа је слаба киша, док ће на југу бити ведро и сунчано.

Током дана ће на сјеверу бити претежно облачно, а на југу са мање облака и суво, те са нижом температуром, а послије подне промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, уз услове за по који пљусак у централном планинском појасу и на истоку и југоистоку.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на планинама око 12, а највиша дневна од 26 до 31, на југоистоку и југу до 34 степена Целзијусова.

У недјељу јутро ће у већини предјела бити ведро, након чега се очекује повећање облачности на југу и на западу, које ће се пренијети и према сјеверу и истоку, па ће преовладавати промјенљиво облачно вријеме.

Послијеподне ће бити услова за пљускове и грмљавину, најизвјесније у централном и планинском појасу земље, те на истоку, нешто мање извјесно на сјеверу и југу.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на планинама око 12, а највиша дневна од 27 до 32, на југу до 34 степена Целзијусова.

У понедјељак, 12. јула, јутро ће у већини предјела бити угодно и ведро, уз могућу краткотрајну маглу по котлинама, а током дана сунчано и поново веома топло и вруће уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха износиће од 15 до 20, на планинама око 12, а највиша дневна од 31 до 36, на сјеверу и југу до 38 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 11m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 53m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 26m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 0m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 45m
    3