За викенд претежно сунчано и топло

13.06.2024. 14:42
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској ће за викенд бити претежно сунчано са температуром ваздуха до 31 степен Целзијусов, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро ће бити претежно облачно уз кишу и пљускове на југу и истоку, уз ријеке и по котлинама могућа је магла, а у осталим предјелима биће умјерено до претежно облачно и суво, а у Крајини ће бити више сунчаних интервала.

Током дан у већини предјела биће сунчано уз умјерену облачност.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, у вишим предјелима од седам степени, а највиша дневна од 20 до 27, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

У суботу, 15. јуна током већег дијела дана биће претежно сунчано уз пролазну облачност, а на југу сунчано.

У ранијим јутарњим часовима понегдје уз ријеке и по котлинама биће пролазне магле.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, у вишим предјелима од осам степени, а највиша дневна од 24 на југозападу и истоку до 28 на сјеверу, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

У недјељу, 16. јуна, ујутро и прије подне доће до пораста облачности на југу и западу уз и даље суво вријеме, док ће у осталим крајевима бити претежно сунчано.

Током поднева доћи ће до развоја облачности која ће локално условити пролазну кишу или пљусак, углавном у брдско-планинским предјелима југозапада и истока.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 17, у вишим предјелима од девет, а највиша дневна од 26 на југозападу до 31 на сјевероистоку, у вишим предјелима од 22 степена Целзијусова.

У понедјељак, 17. јуна, биће промјенљиво уз смјену сунчаних и облачних периода. Током поподнева очекује се пролазна киша и пљусак праћен грмљавином, претежно у брдско-планинским предјелима југозапада и истока.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 17, у вишим предјелима од девет, а највиша дневна од 25 на југозападу до 31 на сјевероистоку, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра нестабилно уз кишу и пљускове са грмљавином Сутра нестабилно уз кишу и пљускове са грмљавином
Наставља се промјенљиво и нестабилно вријеме Наставља се промјенљиво и нестабилно вријеме
Сутра промјенљиво и нестабилно са кишом Сутра промјенљиво и нестабилно са кишом
Најчитаније
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    23h 14m
    0
  • Шеснаесто чека прабабино крило...
    22h 25m
    0
  • Невријеме у Српској, падао и град (ВИДЕО)
    1h 44m
    0
  • Пикси више неће бити селектор?!
    2h 3m
    0
  • ПУ Источно Сарајево: За шест мјесеци 270 случајева злоупотребе наркотика (ФОТО)
    5h 35m
    0