Забрану и ограничење кретања прекршило 45 грађана

23.04.2020. 09:27
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској 45 грађана у протекла 24 часа није поштовало закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања.

Полиција је издала 12 прекршајних налога због окупљања у групама већим од три особе на јавном мјесту, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Из МУП-а подсјећају да се закључком Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске забрањује кретање лица са навршених 65 и више година, а забрана кретања свим лицима на јавним површинама у периоду од 20.00 до 5.00 часова.

Од ове забране изузета су лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

МУП Српске позива грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона, а којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
Возачу из БиХ евидентирано 12 прекршаја Возачу из БиХ евидентирано 12 прекршаја
Возио 252,8 километара на час, полиција га привела Возио 252,8 километара на час, полиција га привела
Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    3h 54m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    3h 34m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    6h 57m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    7h 54m
    2
  • Полицајац убоден ножем!
    21h 19m
    0